Ο Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη τίμησε την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Το Σάββατο, 24 Απριλίου συμπληρώθηκαν 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Είναι η ημέρα που η οθωμανική αυτοκρατορία ξεκίνησε τις φρικαλεότητες σε βάρος των Αρμενίων με φυλακίσεις, απελάσεις και δολοφονίες με τελικό αριθμό θυμάτων περίπου 1.500.000 κάθε ηλικίας.

Τη μνήμη αυτών των ανθρώπων τίμησε το Σάββατο, όπως και όλος ο ελεύθερος κόσμος του πλανήτη. Για τον Δήμο Νίκας Αγ. Ι. Ρέντη, αυτή η ημέρα είχε ένα επιπρόσθετο, ξεχωριστό νόημα κι αυτό θέλει να αναδείξει για μια ακόμη φορά.

Από το 1922 που γεννιέται η προσφυγική Κοκκινιά, οι Αρμένιοι, είναι μετά τους Μικρασιάτες Έλληνες, η δεύτερη σε μέγεθος κοινότητα της πόλης. Με μεγάλη δράση, συμμετοχή, ξεχωριστή κουλτούρα και δυναμισμό, αναδείχθηκαν σε σημαντικό κοινωνικό παράγοντα για την ανάκαμψη της πόλης και την πρόοδο της στις δύσκολες συνθήκες στα χρόνια που από τότε ακολούθησαν.

Το βίντεο που ακολουθεί αναφέρεται στην έκθεση που έγινε πέρυσι και με αφορμή την 106η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων προβάλλεται ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους.
Σχολιάστε