Με μορφές του 21 φιλοτεχνεί δημόσιους χώρους ο δήμος Εορδαίας

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Εορδαίας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς κάλεσε την ζωγράφο Ντανιέλα Νικόλοβα- Σιδηροπούλου να υλοποιήσει ένα σχέδιο να φιλοτεχνηθούν τα ΚΑΦΑΟ της πόλης με μορφές που πρωταγωνίστησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία γράφοντας λαμπρές σελίδες στην ιστορία του Γένους.  Είναι μια από τις δράσεις που σχεδιάζει για φέτος η δημοτική αρχή.

 

Η αρχή έγινε με την απεικόνιση του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολομού  και συνεχίστηκε με τον μορφή της Μαντώ Μαυρογένους. Όπως ανέφερε η καλλιτέχνης στον πρώτο κύκλο θα απεικονιστούν πέντε μορφές του 21, ενώ τόνισε πως για να αποφευχθούν δολιοφθορές από κακόβουλα στοιχεία χρησιμοποιούνται τεχνικές anti-grafiiti έτσι ώστε να μη υπάρξει πρόβλημα.

Η Ντανιέλα Νικόλοβα-Σιδηροπούλου έχει σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή με διεθνείς εκθέσεις και τόνισε πως με χαρά δέχτηκε μια τόσο τιμητική πρόσκληση και η συμμετοχή της στοχεύει να συμβάλει ώστε να δοθεί ένα σημαντικό μήνυμα στην κοινωνία.
Σχολιάστε