Κόκκκινος: Πρόγραμμα «ΝΗΣΙΔΑ» – «Ναυάγιο» για την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου, σε «ξέρα» οι προσδοκίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων!

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Με καταγεγραμμένες πλέον τις  πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων τους (εστιατορες, τουριστικά καταλύματα και λοιπές  επιχειρήσεις τουρισμού , κτλ)  αλλά και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών  (6.404 τον αριθμό που δεν επιχορηγήθηκαν δηλ.το 64% των ενδιαφερομένων) των νησιών μας  μετά τον «αποκλεισμό» τους  από το πρόγραμμα» ΝΗΣΙΔΑ» επανερχόμαστε , επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής :

-Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα (αντίστοιχο του «ΝΗΣΙΔΑ» )που στόχο θα έχει να χρηματοδοτηθούν -έστω και με μικρά ποσά- οι επιχειρήσεις που δεν έτυχαν επιχορήγησης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλαν  από το υστέρημά τους χρήματα για την υποβολή φακέλου/πρότασης ενίσχυσης  από το» ΝΗΣΙΔΑ»!Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας και την τεκμηριώνουμε .

-Τα χρήματα να αναζητηθούν από  την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου :α) μέσω   εθνικών πόρων  σε συνεργασία με την κυβέρνηση ή β) μέσω του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται ή μέσω   του νέου ΕΣΠΑ που τώρα ξεκινά!
Αυτό θα σημάνει άμεση «απορρόφηση» – αξιοποίηση συγχρηματοδοτουμένων πόρων και- το κυριότερο- θα λάβουν «οξυγόνο» για να επιβιώσουν οι ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

-Ας συνεργαστεί η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου , με την Περιφέρεια Κρήτης που αναζητά αντίστοιχο νέο πρόγραμμα ,  με την Περιφέρεια Ηπείρου που έκανε καλύτερη διανομή των διαθέσιμων πόρων της και την Περιφέρεια  Βόρειου  Αιγαίου που διέθεσε 40εκ παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερο πληθυσμο και λιγότερες ΜΜΕ σε σύγκριση  με την περιοχή μας !

-Ο κ.Χατζημαρκος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια διότι καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας που μιλάνε για εύνοια συγκεκριμένων… και αποκλεισμούς «μη φίλων της Περιφερειακής Αρχής» και για την διαδικασία αξιολόγησης.. .. Οι θετικές πράξεις να είναι η απάντηση διότι στην κοινωνική οργή και πολιτική  κριτική που αναπτύσσεται και βρίσκει σαστισμένη και σιωπηλή την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαιου ….

– Οι υβριστικές ανακοινώσεις ….»τεχνοκράτη »  -έμμισθου Αντιπεριφερειάρχη/ απόφοιτου Λυκείου…..  (!) στην κριτική και τις προτάσεις μας και ο άθλιος τροπος που απευθύνθηκε μόνο σε εμάς,  έχουν εκθέσει ακόμα περισσότερο τον κ.Περιφερειαρχη και την » παρέα του»…

-Αν είχαν διατεθεί 49εκ -όπως αρχικά είχαν προβλεφθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου από τον κ.Χατζημαρκο- και όχι 35εκ όπως έγινε τελικά δεν θα είχαν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα!

Με δεδομένο  ότι το πρόγραμμα «ΝΗΣΙΔΑ»  αποτέλεσε άλλο ένα πολιτικό» ναυάγιο» για τον κ.Χατζημαρκο και την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αλλά συγχρόνως…. έπεσαν σε «ξέρα » οι ελπίδες για χρηματοδότηση  χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας είναι ανάγκη να πράξουν ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις!

Οι έχοντες εξουσία δεν πρέπει να αδρανούν  ούτε να λειτουργούν επιλεκτικά, αλαζονικά και εκδικητικά….διότι η κοινωνία μας που υποφέρει κρίνει και  θα επιβεβαιωθεί πολιτικά  το….»μάχαιραν έδωσες…μάχαιρα θα λάβεις «!».
Σχολιάστε