Κόκκινος: «Επιτάχυνση εμβολιασμών και αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων για να αρχίσει η τουριστική περίοδο στο Ν. Αιγαίο»

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Την επιτακτική ανάγκη για επιτάχυνση των εμβολιασμών -με προτεραιότητα τους νησιώτες μας  που  απασχολούνται  στον τουρισμό- επισήμανε στην τοποθέτηση του  στην 6η  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (στις 26.4.21 με τηλεδιάσκεψη ) ο Χαράλαμπος Κόκκινος , επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού»  ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ » .

Στα πλαίσια   αυτής της αναγκαιότητας  στηρίζουμε  την διεκδίκηση  να  δοθεί με νομοθετική ρύθμιση η δυνατότητα στο Β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  δηλ. και στην Π.Ν.Α.,να προσλαμβάνουν  νοσηλευτικό προσωπικό για να συμβάλλουν στον εμβολιασμό κατά του covid -19.Επίσης χαιρετιζουμε τις θετικές παρεμβάσεις , προτάσεις και πρωτοβουλίες  των αυτοδιοικητικων στελεχών- ιατρών της Ρόδου και τη συνεργασία τους με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για να την αντιμετωπίση της πανδημίας.

Παρουσία στην συνεδρίαση και αρκετών δημάρχων των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ο Χ.Κόκκινος πρότεινε την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων,  ιδιαίτερα στα νησιά του Νοτίου Αιγαιου (Ρόδος,Κως,Καλυμνος, Νάξο,Συρος) με μεγάλο πληθυσμό , προκειμένου να  επιταχυνθεί η διαδικασία. Να αξιοποιηθούν πολυχώροι και  αίθουσες γυμναστηριων που δεν πραγματοποιούνται δραστηριότητες  (δηλ. πολιτιστικές ,αθλητικές κτλ). Ενδεικτικά  προτεινε για τη Ρόδο το  «Ροδίνι» ,το «Βενετοκλειο Γυμναστήριο «, το Πολιτιστικό Κέντρο Λινδίων -Γ.Ζίγδης» , τα Κέντρα Υγείας σε Ρόδο και Κω, για τη Σύρο » Αθλητικό Κεντρο Βικέλας » ,κτλ

Είναι -δυστυχώς -δεδομένο ότι όσο τα νησιά μας είναι στο» κόκκινο «της πανδημίας δεν θα υπάρχουν κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα και  θα καθυστερεί η πολυποθητη έλευση τουριστών…».
Σχολιάστε