Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στον Δήμο Τυρνάβου

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Λιόντο επισκέφτηκε τις πληγείσες από τον παγετό περιοχές και ειδικότερα στην περιοχή του Τυρνάβου και του Δαμασίου.

Πράγματι, στους γενόμενους επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε πως η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς οι ζημίες είναι τεράστιες.

Συνολικά, από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα υπήρξαν στην ευρύτερη περιοχή πέντε παγετοί οι οποίοι χτύπησαν όλων των ειδών τις καλλιέργειες του Δήμου.

Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι παγετοί, χτες και σήμερα, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα καθώς κατέστρεψαν σχεδόν το σύνολο των αμπελώνων του Δήμου Τυρνάβου και μεγάλο μέρος των αχλαδιών της περιοχής .

Ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς μετά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου όπου πολλοί συνδημότες έχασαν τα σπίτια τους, πλέον χάνουν και τα εισοδήματα τους.

Η απόγνωση στους σεισμόπληκτους και εν γένει στους κατοίκους της περιοχής είναι πάρα πολύ μεγάλη και τίθεται ξεκάθαρα θέμα επιβίωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αποφάσισαν από κοινού να αναλάβουν δράση ώστε να γνωστοποιήσουν σε όλους τους αρμόδιους φορείς το μέγεθος της καταστροφής και την ανάγκη άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

 
Σχολιάστε