Και εγένετο… Κυψέλη εθελοντών Δήμου Ηλιούπολης

Η αγάπη για την Ηλιούπολη, η επιθυμία για μια κοινωνία καλύτερη, η διάθεση προσφοράς, χωρίς σκέψεις δεύτερες και ιδιοτέλειες, στο περιβάλλον, στον τόπο και τον πολίτη, η αξιοποίηση της επιστημονικής εξειδίκευσης ή δεξιότητας κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη για το κοινό καλό και η ξεχωριστή χαρά που νιώθει κανείς όταν διαπιστώνεται ότι οι δράσεις πιάνουν τόπο, βρήκαν την έκφρασή τους στην «Κυψέλη Εθελοντών» του Δήμου Ηλιούπολης.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συστάθηκε η Εθελοντική ομάδα του Δήμου, με την επωνυμία «Κυψέλη Εθελοντών» που στεγάζεται στον Α’ όροφο του κτιρίου της οδού Γληνού 35 & Θέμιδος 2.

Υπεύθυνη για την λειτουργία της είναι η κυρία Ιωάννα Σκλαβενίτη πρώην Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού και νυν Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού-Νέας Γενιάς και Αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ.

Με συστηματική δουλειά, όλο αυτό το διάστημα των περιορισμών, διαμορφώθηκε με την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και εθελοντών ο χώρος που φιλοξενεί την «Κυψέλη Εθελοντών» σε έναν χρηστικό και φιλόξενο χώρο, που αποτελεί το σημείο συνάντησης για την προετοιμασία των εθελοντικών δράσεων και κυρίως μετά από την άρση των μέτρων περιορισμού.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως σήμερα, μετά από την έκκληση του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη για εγγραφή εθελοντών έχει ήδη δημιουργηθεί ο πρώτος πυρήνας από 80 εθελοντές, με αξιόλογη δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας για βοήθεια και εξυπηρέτηση ευπαθών πολιτών, υποστήριξη δημοτικών δράσεων, αιμοδοσίας, τεστ Covid, καθώς και με συμμετοχή σε δράσεις συλλογικοτήτων όπως η «Save Your Hood».
Σχολιάστε