Επίσκεψη του Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας στον Δήμο Φυλής

Τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γεώργιος Βούτσινος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αθανάσιος Νικολόπουλος.

Στόχος της συνάντησης στην οποία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας και υπηρεσιακοί παράγοντες, υπήρξε η διερεύνηση των προοπτικών για την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις σχολικές δομές του Δήμου Φυλής, στα πλαίσια της νέα νομοθεσίας (Ν. 4763/2020) του Υπουργείου Παιδείας, για το εθνικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Επί τάπητος τέθηκαν:
• Η εναρμόνιση των επαγγελματικών τομέων και ειδικοτήτων με τις ανάγκες της τοπικής και περιφερειακής κοινωνίας, με σκοπό την πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση.
• Η εφαρμογή νέων ειδικοτήτων
• Η αναβάθμιση των σχολικών εργαστηρίων (Ε.Κ.)

Εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων σε πρότυπο ΕΠΑΛ και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τον Δήμο, επαγγελματικούς κλάδους και τοπικές επιχειρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως απευθυνόμενος στον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Βούτσινο, ο κ. Αθανάσιος Νικολόπουλος εξήρε τη συνεργασία με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια, επισημαίνοντας πως όλα τα αιτήματα την Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, υλοποιούνται αποτελεσματικά και σε χρόνο ρεκόρ.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς δήλωσε έτοιμος να αντεπεξέλθει σε ότι αφορά, στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο Νίκος Χατζητρακόσιας από την πλευρά του, υπογράμμισε πως ο Δήμος Φυλής είναι ανοιχτός σε νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές δομές.

Ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων όπου ο Γενικός Γραμματέας καθώς και ο Γενικός Διευθυντής ξεναγήθηκαν στον σχολικό χώρο κι ενημερώθηκαν για την εκπαιδευτική δομή και τις Ειδικότητες του Λυκείου, από τον Διευθυντή κ. Κώστα Καλύβα.
Σχολιάστε