OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ε.Ε.Α.: Στους Δήμους Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης συνεχίστηκε η Δράση στήριξης των τοπικών αγορών

Δίπλα σε καταστηματάρχες και εργαζόμενους των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Παλλήνης βρέθηκαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου μέλη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στο πλαίσιο της δράσης του Ε.Ε.Α. για τη στήριξη των τοπικών αγορών.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και συμβολικά διανέμονται μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια για τη σωστή τήρηση των μέτρων, με στόχο αφενός τη διασφάλιση της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και αφετέρου τη διατήρηση της αγοράς ανοιχτής και προσβάσιμης, με ασφάλεια, σε όλους τους καταναλωτές.

Στη διάρκεια της διανομής και της συνομιλίας με τους καταστηματάρχες και τους εργαζόμενους ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και υπογράμμισε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων από όλους προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα. «Ανοιχτά μαγαζιά» ζήτησαν και οι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου, χαρακτηρίζοντας υποτονική την κίνηση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε για το αίτημα του Ε.Ε.Α. προς το Υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό την κατάργηση των τηλεφωνικών ραντεβού γεγονός που θα διευκολύνει την καταναλωτική κίνηση, όπως και οι ίδιοι συμφώνησαν.

Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. -αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Ν. Γρέντζελο και Ηλία Μάνδρο, και τον κ. Γ. Καββαθά, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ- μαζί με τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς, τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Υποδομών κ. Σάββα Αραπκιλή, τον Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων -Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας  κ. Δημήτρη Κατσουλάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εμπόρων Ραφήνας-Πικερμίου κ. Γρηγόρη Τσίρου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων Εξοχικών και Συναφών Αττικής κ. Γιάννη Δαβερώνη και τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αρτέμιδος (ΣΕΒΕΑ) κ. Σάββα Ιωαννίδη, επισκέφθηκαν καταστήματα στο κέντρο της Ραφήνας και το Λιμάνι. Κατά την επίσκεψη στα καταστήματα του λιμανιού παρούσα ήταν και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΛΡ κ. Δέσποινα Γκικάκη.

Διένειμαν υγειονομικό και ενημερωτικό υλικό και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, συνομίλησαν με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την πορεία της αγοραστικής κίνησης.

 

«Με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου αλλά και ενόψει του ανοίγματος συνολικά όλης της αγοράς, κάναμε μια βόλτα στα καταστήματα της Ραφήνας και του λιμανιού. Μιλήσαμε με τους καταστηματάρχες στους οποίους ευχηθήκαμε καλές δουλειές. Παράλληλα ενημερωθήκαμε για το είδος και το μέγεθος των προβλημάτων ώστε να μπορέσουμε να τα μεταφέρουμε στην κεντρική διοίκηση, με στόχο να βελτιωθεί η αγοραστική κίνηση, στο πλαίσιο πάντα των υγειονομικών μέτρων», δήλωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ελάφρυνση των οικονομικών δυσκολιών των επαγγελματιών. Ήδη για τους επιχειρηματίες που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω εφαρμογής μέτρων αποτροπής της διασποράς Covid 19 έχει αποφασιστεί δωρεάν παραχώρηση χρήσης του αναγκαίου κοινόχρηστου χώρου για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Επίσης με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από τις πρωτόγνωρες συνθήκες αποφασίστηκε η απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων. Τέλος αποφασίστηκε η απαλλαγή καταβολής δημοτικών τελών κοινόχρηστων χώρων για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δήμος Παλλήνης

Αμέσως μετά, στις 12 το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. -κ.κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, Ν. Γρέντζελος και Γ. Καββαθάς– βρέθηκε στην τοπικά αγορά του Δήμου Παλλήνης, παρουσία του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζούτσου και του Αντιδημάρχου κ. Βασίλη Δημητριάδη, και μοίρασαν μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια, σε μία συμβολική κίνηση για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Το μήνυμα εξάλλου της πρωτοβουλίας αυτής είναι «Ψωνίζουμε με ασφάλεια, στηρίζουμε τα καταστήματα της γειτονιάς μας».

Υποδεχόμενοι τους εκπροσώπους του Ε.Ε.Α. και του Δήμου, καταστηματάρχες και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους, ζητώντας να μην ξανακλείσει το λιανεμπόριο, και επιβεβαίωσαν ότι η κίνηση των πρώτων ημερών δεν ήταν υψηλή, με τους καταναλωτές να είναι ακόμη «μουδιασμένοι».  Επισήμαναν ότι το σύστημα των ραντεβού δημιουργεί προσκόμματα, ειδικά στις τοπικές αγορές, όπου οι καταναλωτές περνώντας έξω από ένα μαγαζί μπορεί να δουν κάτι στη βιτρίνα και να θελήσουν να κάνουν εκείνη τη στιγμή μία αγορά. Η υλοποίηση του αιτήματος του Ε.Ε.Α. για κατάργηση των ραντεβού, για την οποία ενημέρωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, θα συμβάλει επομένως στην ενίσχυση της κίνησης.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθ. Ζούτσος, δήλωσε στην κάμερα του eea.gr:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και να τον συγχαρώ για την πρωτοβουλία να είμαστε κοντά στους επαγγελματίες της περιοχής μας. Όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να μείνουν τα καταστήματα ανοιχτά και η πρωτοβουλία αυτή κατατείνει σε αυτόν τον σκοπό. Μοιράζουμε μάσκες, ενημερωτικά φυλλάδια για το πώς μπορούμε να προστατευθούμε ώστε να μένουμε όλοι ασφαλείς και κυρίως αφού αφορά τα καταστήματα, πώς θα μείνουμε ανοιχτοί για πολύ καιρό και δεν θα ξανακλείσουν τα καταστήματα. Να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία, να αρχίσουν πλέον οι επιχειρήσεις να παίρνουν τα πάνω τους και να έχουμε μία κίνηση φυσιολογική επανερχόμενοι στην κανονικότητα».

Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλη επισκεψιμότητα η ξενάγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις «Ημέρες Θάλασσας 2024»

otavoice

Επιστρέφουν στο Μάραθος μετά από 50 χρόνια τα οστά του Καταδρομέα Ηλία Τούλη

otavoice

Tηλεφωνικές οδηγίες στους δημότες του δίνει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Στον Δήμο Κατερίνης το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων – 12 & 13 Ιουλίου

otavoice

Στο Αγρίνιο συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 30/5. το ΔΣ της ΚΕΔΕ – Η ατζέντα

otavoice

29 Μαΐου 1453: «Η Πόλις εάλω»

otavoice