OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δράσεις για κρίσιμες υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας στον Δήμο Δεσκάτης

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δεσκάτης ενημέρωσε τους Δημότες, πως στις 31-03-2021, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κατατέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, αίτηση χρηματοδότησης του έργου με τίτλο: «Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στο Δήμο Δεσκάτης», προϋπολογισμού 33.198,64 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά την Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου σε Κρίσιμες Υποδομές του Δήμου Δεσκάτης, όπως Σχολεία, Αθλητικές Εγκαταστάσεις και λοιπά Δημοτικά Κτίρια που αποτελούν χώρους συνάθροισης των Δημοτών ή των επισκεπτών του Δήμου. Η υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθίσταται σκόπιμο και επίκαιρο όσο ποτέ ειδικά μετά τους πρόσφατους σεισμούς στην Ελασσόνα.

Μετά τον Πρωτοβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο των κρίσιμων υποδομών του Δήμου θα καθοριστούν εκείνες που χρήζουν Δευτεροβάθμιο Προσεισμικό Έλεγχο και στη συνέχεια θα καθοριστούν αυτές που χρήζουν άμεσα Μελέτης Αποτίμησης – Ανασχεδιασμού και Υλοποίησης.

Επιπλέον, το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης, και ευαισθητοποίησης των πολιτών, μια πράξη που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη και ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για όλους τους δημότες, καθώς συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σεισμού, τις επιπτώσεις του και τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται:

Οι ομάδες αυτές θα είναι:
-Μαθητές σχολείων όλων των βαθμίδων, γονείς και κηδεμόνες.
-Ηλικιωμένα άτομα των ΚΑΠΗ και των άλλων Κοινωνικών Δομών
-Άτομα με κινητική αναπηρία (ΑμεΑ).
– Το Προσωπικό που στελεχώνει τις Δημοτικές εκπαιδευτικές και κοινωνικές Δομές του Δήμου μας.
– Επισκέπτες και Τουρίστες του Δήμου μας

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δεσκάτης θα ήθελε να εκφράσεις τις ευχαριστίες της προς το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» για την πολύτιμη Τεχνική Υποστήριξη και Συνεργασία κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου Αίτησης χρηματοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμαρχος Σερρών απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας στην Πρόεδρο του ΣτΕ

otavoice

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι

otavoice