Δούρος: “Το θέμα της ΕΥΔΑΠ και με την Φωκίδα δεν έχει λυθεί”

Την έγκριση σύναψης του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, με την “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ» για τη διάθεση ακατέργαστου ύδατος για το έτος 2021” αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή Στερεάς Ελλάδας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 13 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσίες διάθεσης ακατέργαστου ύδατος για την άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου για το έτος 2021», συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 55.000€ χωρίς Φ.Π.Α.(62.150€ με ΦΠΑ) για το αρδευτικό έτος 2021. 

Σκοπός της σύμβασης είναι η διάθεση ακατέργαστου ύδατος από την «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΓΙΩΝ ΕΥΔΑΠ» προς την Π.ΣΤ.Ε.- Π.Ε. Βοιωτίας, από το κανάλι του Μόρνου, μέσω του αντλιοστασίου Διστόμου, για τις ανάγκες άρδευσης του Κωπαϊδικού Πεδίου, κατά την αρδευτική περίοδο του έτους 2021.

Η διάθεση του ύδατος έχει ξεκινήσει από το 1996 στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδας και συνεχίστηκε για τις αρδευτικές περιόδους 2015-2020, που η ευθύνη της άρδευσης ανατέθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ο Χρήστος Δούρος ανέδειξε εκ νέου το αντίστοιχο ζήτημα της ΕΥΔΑΠ με την Φωκίδα, το οποίο, σε αντίθεση με την άρδευση του κωπαϊδικού πεδίου, συνεχίζει να παραμένει ανοικτό. “Θα κάνω μια δήλωση. Το θέμα της ΕΥΔΑΠ και με την Φωκίδα δεν έχει λυθεί .Έχω καταθέσει συγκεκριμένη ερώτηση όσον αφορά την ΕΥΔΑΠ και τον ελαιώνα της Άμφισσας , επειδή όλα ξεχνιούνται και εγώ θα τα λέω για να καταγράφονται”, σημείωσε παίρνοντας το λόγο ο Αντιπρόεδρος της μείζονος περιφερειακής αντιπολίτευσης.

“Επειδή η ΕΥΔΑΠ ποτέ δεν έδωσε τα αντισταθμιστικά οφέλη ούτε στο Δήμο Δωρίδος ούτε στον Δήμο Δελφών, επειδή η πάγια τακτική της ΕΥΔΑΠ είναι μόνο να εισπράττει και ποτέ να μην δίνει τα οφειλόμενα, εγώ σε αυτό το θέμα θα είμαι κατά, γιατί δεν ήταν εντάξει στις οφειλές της έναντι στο νομό Φωκίδας”, πρόσθεσε ο σύμοβουλος Φωκίδας, για να καταλήξει στην τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας: 

“Να γίνει μια σοβαρή συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο,να πάρουμε μια ενιαία απόφαση ως περιφέρεια. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Τουλάχιστον στον τόπο μου”.

Πηγή: www.fokidanews.gr
Σχολιάστε