OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Ζέρβα με Αναπληρωτή ΥΠΕΣ για άνοιγμα της αγοράς με click inside

Έκκληση για άνοιγμα της αγοράς της Θεσσαλονίκης με click inside εν όψει Πάσχα απηύθυνε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα (21/4) το πρωί στο Δημαρχείο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την ανάγκη να διευρυνθεί η λειτουργία της αγοράς στη Θεσσαλονίκη, με απόλυτο σεβασμό στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας, τονίζοντας ότι η “ελεγχόμενη κινητικότητα” μπορεί να αποτελέσει το κλειδί.

Δεδομένης της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να υπάρξει “μια διαφορετική ετυμηγορία για τη λειτουργία της αγοράς στην πόλη μας, με την αισιοδοξία ότι μετά τις γιορτές τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κι όλες οι συνθήκες -σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, που προχωρά με γοργούς ρυθμούς- θα επιτρέψουν και το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης”.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέλαβε τη δέσμευση να μεταφέρει το αίτημα αυτό στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας: “Είμαστε όλοι -Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση-σύμμαχοι μαζί με τους πολίτες, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και πιστεύω ότι, όπως έχει δείξει το παράδειγμα των τελευταίων ημερών, όπου ανοίγουμε με κανόνες είναι προτιμότερο από μία άναρχη κινητικότητα. Άρα η ελεγχόμενη κινητικότητα, την οποία ανέφερε ο Δήμαρχος, είναι κάτι που πρέπει να διέπει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις μας”.

Έργα 30 εκατ. ευρώ από το “Αντώνης Τρίτσης”

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών βρέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης πόρων από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέβαλε προτάσεις σε εννέα διαφορετικές κατηγορίες, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να εμφανίζεται θετικός σε ένα πλάνο τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση, το οποίο, όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας, αφορά κατά κύριο λόγο έργα στους τομείς της ανακύκλωσης, της διαλογής στην πηγή και της ηλεκτροκίνησης αλλά και ζητήματα έξυπνης πόλης, αναπλάσεων ή συντηρήσεων σε σχολικά συγκροτήματα, ακόμη και ψηφιοποίησης αρχείων του Δήμου.

“Σκοπός μας είναι να ενώνουμε δυνάμεις, για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών”, σημείωσε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας: “Το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ παίρνει σάρκα και οστά και χαίρομαι που σήμερα είδα ώριμες προτάσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ”. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, εξάλλου, επεσήμανε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη ευελιξία όσον αφορά έργα με σοβαρό περιβαλλοντικό ή αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice