OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι ΤΙΜΗ ΣΤΟ 1821

Δήμος Καλαμαριάς: Από το 3ο Δημοτικό Σχολείο κυκλοφόρησε η… «Επανάσταση»!

Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στην Eλληνική Eπανάσταση του 1821 δημιούργησαν  οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.

Η ιδέα ξεκίνησε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση κι εφόσον το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού αναφέρεται σ’ αυτήν την περίοδο, άδραξαν την ευκαιρία κι έπιασαν δουλειά.

Χωρίστηκαν σε ομάδες, ερεύνησαν τις πηγές, συγκέντρωσαν πληροφορίες, έργα τέχνης και μέσα σε ένα μήνα κατάφεραν να εκδώσουν ένα από τα ομορφότερα ημερολόγια που κυκλοφορούν για τα 200  χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Οι 34 μαθητές είχαν στο πλευρό τους τις δασκάλες της έκτης τάξης, την κ. Δέσποινα Πασχαλίδου και την κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου.

«Από την πρώτη  στιγμή που συλλάβαμε την ιδέα τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα και είχανε μεγάλη λαχτάρα να δούνε το αποτέλεσμα. Δυστυχώς τα σχολεία έκλεισαν μία μέρα πριν τα παραλάβουμε και δεν είχαμε την ευκαιρία να το χαρούμε όπως θέλαμε», δήλωσε στο kalamaria.gr η κ. Πασχαλίδου.

Οι μαθητές αποφάσισαν να χαρίσουν ένα από τα ημερολόγια στον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος με επιστολή του υπογραμμίζει: «Με εξέπληξε ευχάριστα το ημερολόγιο που φτιάξατε. Πάνω σ’ αυτό αποτυπώνεται η αγάπη και το μεράκι, η έρευνα και η δουλειά που κάνατε, για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Με γεμίζει ελπίδες ότι εσείς οι νέοι σε ηλικία πολίτες της Καλαμαριάς είστε τόσο εργατικοί και εμπνευσμένοι κι αυτό αμέσως μου δημιουργεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας».

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει την ευκαιρία να υποδεχτεί στο γραφείο του τους μαθητές και  να μοιραστούν μαζί του τις ιδέες τους για το μέλλον της Καλαμαριάς, όταν με το καλό τελειώσει όλη αυτή η περιπέτεια της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice