OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κ. Κέρκυρας: Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Διαδικτυακή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων και εθελοντών. Το θέμα της συνεδρίασης ήταν ο “Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών” και η συζήτηση ήταν διεξοδική τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της αντιμετώπισης, εστιάζοντας στην καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων.

Τη συζήτηση απασχόλησαν η εφαρμογή των προγραμμάτων εκτέλεσης έργων αντιπυρικής προστασίας σε δασικές εκτάσεις, ζητήματα προστασίας και μείωσης των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιάς καθώς και η δρομολόγηση γενικότερων μέτρων πρόληψης. Επίσης αποφασίστηκε η ενημέρωση κοινού και εμπλεκόμενων φορέων και η προληπτική συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων σε δράσεις επιτήρησης. Τη συνεδρίαση απασχόλησαν όπως ήταν φυσικό και ζητήματα ετοιμότητας δυναμικού και μέσων στον τομέα της καταστολής των πυρκαγιών. Επίσης, στον τομέα της πρόληψης, συμφωνήθηκε ο Δήμος και δει η Πολιτική Προστασία, να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με περιπολίες των έξι πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία έχει το Τμήμα στη διάθεσή του όποτε οι συνθήκες το απαιτούν.

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος, οι προσπάθειες θα πρέπει να εστιάσουν εντατικοποιημένα στον τομέα της πρόληψης ενώ επεσήμανε ότι ο αποτελεσματικός σχεδιασμός υπηρεσιών και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων αποτελεί τη βάση για την αυξημένη ετοιμότητα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από απειλητικά φαινόμενα για τη ζωή και τις περιουσίες των δημοτών και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ποιοι συμμετείχαν

Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Γιώτης και στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Σουρβίνος, εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Λιμενικού, της Διεύθυνσης Δασών, της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, της Μονάδας Υποστήριξης Κρίσεων του Νοσοκομείου και της ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και σωματείων όπως του Παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, της Ειδικής Μονάδας Έρευνας Διάσωσης Κέρκυρας – ΕΜΕΔ, της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας Διάσωσης Κέρκυρας – ΕΕΕΔ και του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Κέρκυρας ενώ παρέστη και ο ειδικός σύμβουλος Ανδρέας Χατζηανδρέου και εκπρόσωπος του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice