Δήμος Δ. Αχαΐας: Ομόφωνη αποδοχή χρηματοδοτήσεων που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ

Συνήθως οι τροποποιήσεις των προϋπολογισμών που, κάθε τρεις και πέντε, πραγματοποιούν τα Δημοτικά Συμβούλια αντιμετωπίζονται ως βαρετές και γραφειοκρατικές πράξεις ρουτίνας.

Συχνά όμως κρύβουν σημαντικές ειδήσεις κι αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της τελευταίας τροποποίησης του προϋπολογισμού που αποφάσισε, και μάλιστα ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Δυτικής Αχαϊας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του ενέγραψε στον προϋπολογισμό του διασφαλισμένες πιστώσεις ύψους 2.595.289 εκατ. ευρώ.

Οι πιστώσεις αυτές κατανέμονται ως εξής:

-Για κατασκευή αθλητικών υποδομών και παιδικής χαράς στην Κάτω Αχαϊα, 390.000 ευρώ.

-Για ανέγερση-προσθήκη νέας πτέρυγας δημαρχείου Δήμου Δυτικής Αχαϊας, 1.240.000 ευρώ.

-Για αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα υποδομών που υπέστη ο Δήμος εξ’ αιτίας του κυκλώνα «Ιανός», 248.000 ευρώ.

-Για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Βελιτσές, 536.869 ευρώ.

-Για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολεία του Δήμου, 180.420 ευρώ.

«Η εγγραφή στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα αυτών των πιστώσεων, είναι αποτέλεσμα μιας μακράς προπάθειας για την ωρίμανση και χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος και συνέχισε: «Εκφράζω την ιακνοποίησή μου για το γεγονός ότι η σχετική εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα και θα είμαι ευτυχής αν σύντομα είμαστε σε θέση να έχουμε κι άλλη τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού μας προγράμματος, με την εγγραφή ανάλογων κονδυλίων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και των συνδημοτών» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 
Σχολιάστε