OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αρταίων: Δύο έργα ύδρευσης 1 εκ. ευρώ στην Στρογγυλή

Την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης συνοδευόμενος από τον  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στρογγυλής, Γιώργο Φλούδα και τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Άρτας Βασίλη Κρανιώτη, προκειμένου να επιβλέψει από κοντά την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στην περιοχή, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Στρογγυλής αυτό το διάστημα εκτελούνται και βαδίζουν προς υλοποίηση, δύο σημαντικά έργα ύδρευσης, τοποθέτησης νέου αγωγού ύδρευσης 9 χλμ. και συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Με το πρώτο έργο προβλέπονται εργασίες βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης μήκους 6 χλμ, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Ζηρού. Ενώ με το δεύτερο έργο υλοποιούνται εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, μήκους 3,2 χλμ., εκσυγχρονισμός της δεξαμενής και αναβάθμιση του αντλιοστασίου στην Στρογγυλή, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, με την ιδιότητα και του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ, συνομιλώντας με τους κατοίκους, δήλωσε πως είναι υποχρέωση των Δήμων να ξεπερνούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να βρίσκουν λύσεις σε κοινά προβλήματα. «Με το συγκεκριμένο έργο λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, βελτιώνουμε τις υποδομές ύδρευσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα και την ποσότητα του νερού για τους κατοίκους της Στρογγυλής», ενώ στάθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Ζηρού, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Στρογγυλής κα τα στελέχη της ΔΕΥΑ,  καθώς όπως είπε: «Δεν έχει σημασία το μέγεθος ενός Δήμου, αλλά η διάθεσή του να συνεργαστεί για να βρει λύσεις».

Επιπλέον ο Δήμαρχος δήλωσε ότι εξαιτίας της συσσώρευσης άλατος το δίκτυο ύδρευσης παρουσίαζε συνεχώς σπασίματα, διαρροές και «φράξιμο» των αγωγών, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η παροχή του νερού και για το λόγο αυτό, πραγματοποιούνται τα εν λόγω έργα αντικαθιστώντας τον παλιό αγωγό από Φ90 σε Φ160.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice