Δ. Θεσσαλονίκης: Επίσκεψη Ζέρβα στην αγορά κατά την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away κι ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την αγορά.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας βρέθηκε στο κέντρο της πόλης αλλά και στην περιοχή της Τούμπας, για να ακούσει τον κόσμο της αγοράς και να μιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέλαβε προσωπικά πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία της αγοράς με σειρά παρεμβάσεών του. Ο ίδιος έχει μιλήσει για την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας με την οικονομία όμως ζωντανή κι έχει επισημάνει ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αφενός κατευθύνει την κινητικότητα σε ένα πεδίο με αυστηρότερους κανόνες και ελέγχους κι αφετέρου αποτελεί μια επιλογή κοινωνικής αποσυμπίεσης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχήθηκε σύντομα, ανάλογα και με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων, να καταστούν δυνατές η διεύρυνση της λειτουργίας της αγοράς, η επανεκκίνηση της εστίασης και η επιστροφή σε μια σταδιακή κανονικότητα. Την ίδια ώρα, βέβαια, σημείωσε ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, συστήνοντας αυξημένη προσοχή και πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους.
Σχολιάστε