OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Χαλάνδρι σε Δράση»: Όλος ο Πλανήτης τίμησε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Εκτός από το Χαλάνδρι…

Η δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

“Οι εορτασμοί των 200 ετών από την ηρωική επανάσταση του 1821 τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον Πλανήτη ήταν πραγματικά συγκινητικοί και εντυπωσιακοί. 

Παντού υπήρξαν εορτασμοί και συμβολικές πρωτοβουλίες προς τιμήν των ηρώων του 1821 που απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Είδαμε την σημαία μας να κυματίζει παντού στον Πλανήτη και ακόμα και εμβληματικά κτίρια της ανθρωπότητας να ντύνονται στα γαλανόλευκα.  Όλες αυτές οι δράσεις στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον Κόσμο μας έκαναν όλους τόσο υπερήφανους.   

Με λύπη μας δυστυχώς δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο, έστω κάτι συμβολικό, κάτι πρωτότυπο, κάτι λιτό – λόγω και της Πανδημίας – στην δική μας πόλη, στον δικό μας Δήμο. 

Το Χαλάνδρι δυστυχώς δεν ακολούθησε όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής και της Ελλάδας που με κάθε μέσο πρόσθεσαν την δική τους μικρή ή μεγάλη συμβολή στον εορτασμό μίας τόσο ιστορικής ημέρας. Ούτε καν ένας απλός αλλά σοβαρός στολισμός – όπως σε κάθε άλλη 25η Μαρτίου – δεν υπήρξε. Δεν μπορεί επτά (7) θυρεοί με δεκατέσσερα (14) σημαιάκια να αποτελούν όλο τον εορτασμό των 200 ετών Ελεύθερης Ελλάδας. 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η αναφορά στο γεγονός αυτό γίνεται χωρίς καμία διάθεση γκρίνιας – η ίδια η επέτειος άλλωστε δεν το επιτρέπει – αλλά με διάθεση υπενθύμισης προς την Δημοτική Αρχή αυτής της μέγιστης παράλειψης όπως την ένιωσε κάθε πολίτης του Χαλανδρίου. Και φυσικά αυτή η αναφορά οφείλει να συνοδεύεται ταυτόχρονα με την πεποίθηση ότι στο μέλλον η Δημοτική μας Αρχή θα είναι πολύ πιο προσεχτική και πολύ πιο υπεύθυνη απέναντι στις μεγάλες Εθνικές Επετείους και στις μεγάλες στιγμές του Ελληνισμού. 

Δημοτική Παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση»

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice