Τζιτζικώστας: “Το Κιλκίς, η Κεντρική Μακεδονία και η Εκκλησία θρηνεί την απώλεια του Μητροπολίτη Εμμανουήλ”

Εκοιμήθη το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη στο Κέντρο Αποκατάστασης, όπου και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και είχε λάβει εξιτήριο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου. Έκτοτε νοσηλεύονταν στο Κέντρο Αποκατάστασης όπου και άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή.

Για την κοίμηση του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, το Κιλκίς, η Κεντρική Μακεδονία και η Εκκλησία της Ελλάδας θρηνεί την απώλεια του Μητροπολίτη Εμμανουήλ. Ο σεβαστός ιεράρχης αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς στο συνάνθρωπο. Εργάστηκε με δυναμισμό και συνέπεια, σε μια πορεία ζωής γεμάτη προσφορά και αγάπη. Ο εκλιπών είχε πολυετές εκπαιδευτικό, ιεραποστολικό και κατηχητικό έργο, ενώ ως Ποιμενάρχης του Κιλκίς επί 12 χρόνια αποδείχτηκε άξιος και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πνευματική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή του τόπου και στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα παραμείνει για πάντα στη μνήμη μας για την υπεύθυνη στάση του και τον μετρημένο λόγο του, για την άριστη συνεργασία του, την εργατικότητα και το δυναμισμό του».
Σχολιάστε