OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση Δημάρχου Κατερίνης και Αν. Δημάρχου με τον Υπουργό Τουρισμού

Τον σχεδιασμό του Δήμου Κατερίνης για την ανάδειξη της περιοχής μας στον «τουριστικό χάρτη» της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας, ανέπτυξαν στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης.

Η συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα και αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία ενημέρωσης για όλες τις δράσεις του Δήμου που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε αποτελούν τμήμα του σχεδιασμού τής αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Η καμπάνια προβολής των ακτών και του ορεινού όγκου του Δήμου σε πύλες εισόδου της χώρας, η συμφωνία μακροπρόθεσμου «συν-σχεδιασμού» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ένταξη του τραίνου ως μέσο μιας συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας και η ένταξη του Φεστιβάλ Ολύμπου στα μεγάλα διεθνή φεστιβαλικά γεγονότα της χώρας, είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό και οποίες χαρακτηρίστηκαν ενδιαφέρουσες και ρεαλιστικές.

Οι κύριοι Κουκοδήμος και Νταντάμης, επικέντρωσαν στην στήριξη του Υπουργείου για ένταξη έργων τουριστικής αναβάθμισης της περιοχής σε εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Πρόκειται για συγκεκριμένα έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα διευρύνουν τις επιλογές «θεματικού» τουρισμού, όπως ο συνεδριακός (με την υλικοτεχνική ενίσχυση του Κέντρου Πολιτισμού), ο ιαματικός (με το Κέντρο Από-θεραπείας και Φροντίδας ΑΜΕΑ), ή και το Κέντρο Καινοτομίας και Πολιτισμού-Μουσείο Τεχνολογίας ΟΣΕ (πρώην εργοστάσιο εμποτισμού στον Σ. Σταθμό).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προετοιμασία για την υποδοχή των τουριστών από την Σερβία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό (και με τα σημερινά δεδομένα) τα σύνορα για τους επισκέπτες από την Σερβία, αναμένεται να ανοίξουν στα μέσα Απριλίου και σίγουρα πριν το Πάσχα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός γεννά ελπίδες για την τουριστική περίοδο που ξεκινά, ωστόσο τονίστηκε από πλευράς Δήμου, ότι θα πρέπει εγκαίρως η πολιτεία να έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις διασφάλισης μη διασποράς του ιού και με βάση την εμπειρία από την περσινή χρονιά.

«Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν είναι και η τελευταία που συναντούμε τον Υπουργό Τουρισμού. Έχοντας εμπιστοσύνη στο πλάνο που έχουμε καταρτίσει για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο Δήμο Κατερίνης, αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία. Η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού είναι προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή του πλάνου μας και όπως φάνηκε από τη συνάντηση, την ίδια αντίληψη έχει και ο κ. Θεοχάρης», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς, μπορούμε με περισσότερη σιγουριά να βαδίσουμε σε δράσεις και να προσθέσουμε νέες πολιτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στο Δήμο Κατερίνης», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης. «Και η φετινή χρονιά, λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν είναι ιδιαίτερη. Ιδιαίτερος είναι όμως και ο σχεδιασμός μας. Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα, χωρίς απαραίτητα μεγάλο κόστος για το δημότη, να συμβάλουμε στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Πρώτοι εμείς γνωρίζουμε πως η προβολή ενός τόπου όπως η Πιερία, δεν εξαρτάται μόνο από το Δήμο Κατερίνης ή την Περιφέρεια. Είναι υπόθεση όλων και από αυτήν την υπόθεση δεν μπορεί να απουσιάζει ούτε ο ΕΟΤ, ούτε το Υπουργείο Τουρισμού», είπε ο κ. Νταντάμης, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη, απόλυτα ουσιαστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice