Συλλυπητήρια του Δήμου Κηφισιάς για τον θάνατο του Πτεράρχου ε.α. Παναγιώτη Καραγιάννη

Ο Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εξέφρασαν τα  συλλυπητήρια τους για την απώλεια του γηραιότερου πιθανόν πολίτη της πόλης 104 ετών, βετεράνου της Πολεμικής Αεροπορίας του  Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Πτεράρχου ε.α. Παναγιώτη Καραγιάννη.

Ο εκλιπών τίμησε τη χώρα μας  με τη μακρά κι ιστορική πορεία προσφοράς του στην Πολεμική Αεροπορία.  Με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου τοποθετήθηκε στην Αεροπορική Βάση Λάρισας από όπου μετείχε σε επιχειρήσεις του Αλβανικού μετώπου. Συμμετείχε επίσης σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και στις ακτές της Παλαιστίνης.

Υπήρξε ο κύριος συντελεστής της οργάνωσης του πρώτου ελληνικού αεροδρόμιου στη Θεσσαλονίκη, με δύο πολεμικές μοίρες διώξεως, από πλευράς τηλεπικοινωνιών – ηλεκτρονικών, ενώ σχεδίασε και οργάνωσε τη Σχολή Τηλεπικοινωνιών – Ηλεκτρονικών της Αεροπορίας.

Διετέλεσε Αρχηγός του Β΄ Κλάδου του ΓΕΑ, Επιτελάρχης του 31ου Αεροπορικού Αρχηγείου Εκπαιδεύσεως, Διοικητής της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας ενώ ηγήθηκε της Γενικής Διεύθυνσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (1967-1969). Ανέλαβε επίσης θέσεις αυξημένης ευθύνης διεθνών οργανισμών ΝΑΤΟ και  ΟΗΕ.  Για την προσφορά του τιμήθηκε με  ανώτατα στρατιωτικά παράσημα.

Ο εκλιπών υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα για τη χώρα μας και τον Δήμο με συνεπή προσφορά  στην Πατρίδα.

«Στους οικείούς του και την οικογένεια του εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και στον σημαντικό εκλιπόντα τον βαθύτατο σεβασμό μας» αναφέρει σχετικά ο Δήμος Κηφισιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε