ΠΒΑ: 19.650.000 ευρώ για το νέο οδικό άξονα Καλλονής-Πέτρας

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,  η δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ  (Α΄ ΦΑΣΗ)» προϋπολογισμού 19.650.000,00 € (με το ΦΠΑ).

Ένα έργο το οποίο «ξεμπλόκαρε» η Περιφερειακή Αρχή  του Κωνσταντίνου Μουτζούρη και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, δίνοντας ώθηση στην τουριστική και αναπτυξιακή αναβάθμιση της Λέσβου. Το έργο θα συνδέσει την Καλλονή με την οδό προς Στύψη από την διακλάδωση της Αγίας Παρασκευής, μειώνοντας κατά πολύ την απόσταση και προσφέροντας  μεγαλύτερη ασφάλεια στους οδηγούς.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε σχετικά:

«Στόχος της Περιφερειακής Αρχής και δικός μου ως Περιφερειάρχη, είναι η υλοποίηση μεγάλων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα που θα δώσουν ώθηση στον τόπο μας.  Η  νέα οδική αρτηρία ΚαλλονήςΠέτρας αποτελεί την κορωνίδα της τουριστικής ανάπτυξης για  όλο το νησί και ειδικά για την Δυτική Λέσβου, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε αυτήν την πλευρά,  θα προσδώσουν  άλλη δυναμική στην τοπική κοινωνία. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου για την άψογη και αποδοτική προς όφελος των πολιτών συνεργασία που έχουμε όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο στο οποίο η συμβολή του είναι καθοριστική. Επίσης ευχαριστώ τον Δημήτρη Καπετανά.»
Σχολιάστε