Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην σύσκεψη με αντικείμενο το τρέχον ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας , στην Τρίπολη.

ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς επιχειρήσεις της περιοχής μας, πληγείσες από τα μέτρα αποτροπής διάδοσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού covid-19, έγινε γνωστό ότι μέσα σε 10 ημέρες περίπου η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έχει ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διεργασίες της έτσι ώστε να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσµατα.

Μέχρι τις 25 Απριλίου αναμένεται ότι θα υπάρχουν και οι αποφάσεις ένταξης, ενώ η πληρωμή των περίπου 1.800 οριστικών δικαιούχων εκτιμάται ότι θα έχει γίνει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Μαΐου.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης η επισημοποίηση της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της αναθεώρησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 20142020 και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έδωσε εντολή να προχωρήσει από τις υπηρεσίες η διαδικασία εξειδίκευσης και σύνταξης των σχετικών προσκλήσεων, μίας προς τον ΟΣΕ με αντικείμενο την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο (με πίστωση 15 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια) και μίας προς την ΔΕΔΑ με αντικείμενο την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου (με πίστωση 20 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια).

ΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ακόμα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 20142020 της αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου, έργο συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, καθώς και του αντίστοιχου έργου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης στο ΤΑΠ ΤοΚ.
Σχολιάστε