OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Κρήτης: Διαδικτυακά σεμινάρια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία

Ξεκίνησαν με υψηλή συμμετοχή εκπαιδευομένων τα διαδικτυακά σεμινάρια για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο.), που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με τα Εργαστήρια Κοινωνικής Ανάλυσης & Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Πολιτικής Οικονομίας & Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην έναρξη, χαιρετισμό -καλωσόρισμα απεύθυνε η χωρική Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου και πρόεδρος το ΚΕΚΑΠΕΡ Μαρία Λιονή  και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη προσπάθεια που καταβάλλεται να τοποθετηθεί το πεδίο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στους ενεργητικούς συντελεστές για τον παραγωγικό και ποιοτικό μετασχηματισμό της οικονομίας της Κρήτης..

Ο κος Παπαδεράκης επεσήμανε ακόμη ότι στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης του νησιού, η κοινωνική οικονομία, και τα συνεργατικά σχήματα μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτες κλαδικών αλλά και επιμέρους  διασυνδέσεων αλυσίδων και συμπλεγμάτων αξίας. Υπό το πρίσμα αυτής της στρατηγικής, βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία εκπόνησης του Επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας 2020-2023, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση στο Forum αλλά και ευρύτερα. Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου 2021.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice