OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας

Πατούλης: «Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες»

Με πρωτοβουλία  του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ξεκινούν αύριο, Δευτέρα 29 Μαρτίου, εργασίες ασφαλτόστρωσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος σ΄ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου βελτίωσης και της περιοδικής συντήρησης υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκ. ευρώ. 

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σημαντικούς οδικούς άξονες της Περιφέρειας Αττικής όπως η παραλιακή λεωφόρος, η λεωφόρος Κηφισίας, η λεωφόρος Μεσογείων και η λεωφόρος Κατεχάκη

Ειδικότερα, επιλέχθηκε οι εργασίες να ξεκινήσουν από ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, αυτό μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας προκειμένου να γίνουν έργα αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο δεν έχει λάβει καμία συντήρηση για δεκαετίες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια από τις πλέον πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου να λειτουργεί πλημμελώς, καθώς ο ασφαλτοτάπητας αφενός δεν φέρει την απαιτούμενη αντιολισθηρότητα και αφετέρου σε διάφορα σημεία του,  παρουσιάζει διαβρώσεις  και φθορές. 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη συμβολή της παραλιακής με την οδό Πανός στον Δήμο Βουλιαγμένης και θα περατωθούν στην συμβολή της με την οδό Βασιλέως Κωσταντίνου στη Βάρκιζα. Συγκεκριμένα οι εργασίες θα γίνουν σε μήκος 4800 m, που αντιστοιχούν σε 67.500 m² οδοστρώματος.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας με έμφαση σε ιδιαιτέρως επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, που δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και δεκαετίες. Προτεραιότητά μας η μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας στην Αττική αλλά και να καταστήσουμε έναν από τους πλέον επικίνδυνους οδικούς άξονες της Αθήνας – την παραλιακή λεωφόρο από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο – σε έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό αυτοκινητόδρομο αφού πέραν της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης υλοποιείται ήδη μελέτη η οποία θα επιδείξει τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας καθώς και τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα τα οποία θα ληφθούν προκειμένου αυτή να αρθεί». 

 

Σχετικά Άρθρα

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice