ΠΔΜ: 283 εκ. € οι ενισχύσεις λόγω κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους

«283 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εργαζομένων, των παραγωγών των επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία δόθηκαν υπό την μορφή ενίσχυσης στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παραγωγικών Φορέων και Βουλευτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «η Κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, αλλά και ειδικότερα κατά τον τελευταίο ταραχώδη χρόνο της υγειονομικής κρίσης, βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και τις στηρίζει μέσα από ένα πλέγμα έγκαιρων αποτελεσματικών μέτρων και παρεμβάσεων». Πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις υπερβαίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για όλη την οικονομία της χώρας και προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε περιοχής».

Παρουσίασε στοιχεία για το σύνολο των χρηματοδοτικών ενισχύσεων της Περιφέρειας αναλυτικούς πίνακες για την κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και ενισχύσεις σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

Ποιο συγκεκριμένα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων δόθηκαν:

-145 εκατ. ευρώ συνολικά, μέσω των έξι κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε 16.383 επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, με μέσο όρο ενίσχυσης τα 8.844 ευρώ.

– 11 εκατ. ευρώ μέσω της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε επιχειρήσεις.

– 85 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 587 δάνεια τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

– 38 εκατ. ευρώ ως αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, μέσω της.

Ο καταμερισμός των παραπάνω χρηματοδοτικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν ανά Περιφερειακή ενότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι : 75 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, 18 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, 151 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και 35 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Σχολιάστε