Παρέμβαση Δημάρχου Πύργου για τα προβλήματα καλλιεργητών – παραγωγών

Νέα παρέμβαση για τα προβλήματα καλλιεργητών – παραγωγών στο Δήμο Πύργου και την ανάγκη ενεργειών ενίσχυσης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Απευθυνόμενος εγγράφως προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμωνκ. Σπήλιο Λιβανό καθώς και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, με αφορμή τα φαινόμενα παγετού των αμέσως προηγούμενων ημερών στην περιοχή του πρώην δήμου Ωλένης που δημιούργησαν σημαντικές ζημιές.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνακόπουλος:

«Όπως γνωρίζετε κι από προηγούμενη σχετική επιστολή μας, οι παραγωγοίαγροτικών προϊόντων των περιοχών του Δήμου μας έχουν δεχτεί διπλόεντονότατο πλήγμα: Αφενός η ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που βιώνουνλόγω της κατάστασης εξαιτίας του covid-19 καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι μετις πολύ μεγάλες αντίστοιχες επιπτώσεις, και αφετέρου των δυσμενών καιρικώνφαινομένων που τους τελευταίους μήνες με διάφορα συμβάντα έπληξαν σχεδόν όλες τις περιοχές του Δήμου μας.

Είναι χαρακτηριστικό, μεταξύ άλλων περιπτώσεων, πως οι καλλιεργητέςκαι παραγωγοί της περιοχής Ωλένης (όπως των κοινοτήτων Σοπίου, Χειμαδιού, Καράτουλα, Μαγούλας,και άλλων) βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τα καιρικά φαινόμενα. Όπου στην προκειμένη περίπτωση, παγετός έπληξε εντονότατα τις καλλιέργειες τους, σταφίδας και αμπελιών, οι οποίες μάλιστα βρίσκονταν σε περίοδο ιδιαίτερα ικανοποιητικής ανθοφορίας.

Ζητείται σε πρώτη φάση η άμεση αποστολή κλιμακίων του ΕΛΓΑ για τον έλεγχο των ζημιών, ενώ σαφώς η ενίσχυσή τους κρίνεται επιβεβλημένη.

Είναι ζήτημα επιβίωσης τους και χρειάζεται η άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε