Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου δίπλα στους πολίτες: Rapid tests, διανομή ΤΕΒΑ, εθελοντική αιμοδοσία

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου διενεργήθηκαν τρεις σημαντικές παρεμβάσεις που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία και υψηλή συμμετοχή.

Α. Διενέργεια 1063 rapid τεστ

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. H προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη και τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα 1.063 τεστ που διενεργήθηκαν, θετικά ήταν μόλις τα 10. Το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι 0,94% και αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα στην Αττική.

Β. Διανομή ΤΕΒΑ σε 365 ωφελούμενους

Στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους πραγματοποιήθηκε μεγάλη διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε 365 ωφελούμενους στο κλειστό γυμναστήριο στην παραλία Μοσχάτου για δικαιούχους που κατοικούν σε Μοσχάτο και Ταύρο. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ).

Γ. Αιμοδοσία από 53 εθελοντές

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος στο ΚΑΠΗ Μοσχάτου, 53 εθελοντές ενίσχυσαν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος με πολύτιμες φιάλες αίματος. Την επόμενη Τετάρτη 17 Μαρτίου θα διενεργηθεί αιμοδοσία στο π. Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα το εξής: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί και οι τρεις χθεσινές παρεμβάσεις ήταν αποτελεσματικές και οι δημότες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και την κάλυψη των βασικών αναγκών τους. Η Διοίκηση του Δήμου είναι σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που προκύπτει».
Σχολιάστε