OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ακολουθεί το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου:

 

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Σερραίες και Σερραίοι,

Συμπληρώνονται την χρονιά αυτή 200 χρόνια από την στιγμή που οι πρόγονοί μας, εμφορούμενοι από την άσβεστη αγάπη τους για την ελευθερία, πήραν τα όπλα εναντίον του Οθωμανού δυνάστη, με σκοπό είτε να απελευθερώσουν την σκλαβωμένη μας πατρίδα, είτε να θυσιαστούν στον αγώνα αυτόν.

Πυξίδα και οδηγός τους η Πίστη στον Χριστό και στα ιδανικά που, αιώνες τώρα, καθοδηγούν γενεές και γενεές Ελλήνων. Η απαράμιλλη γενναιότητά τους, ο ενθουσιασμός τους και η πεποίθηση για την τελική Νίκη οδήγησαν, μέσα όμως και από περιπέτειες και διχασμούς, στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας μέρους της εθνικής επικράτειας το 1830.

Συμπολίτες μου,

για εμάς τους Σερραίους αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ο Ήρωάς μας Εμμανουήλ Παππάς, ο οποίος, στο κάλεσμα της Πατρίδας και της Ιστορίας, δεν δίστασε να θυσιάσει τα πάντα, περιουσία, οικογένεια, την ίδια του την ζωή, για να δει την ιδιαίτερη πατρίδα του ελευθερωμένη από τον Τύραννο. Δυστυχώς, το όραμά του δεν έμελλε να γίνει πραγματικότητα, παρά μόνο μετά 92 χρόνια. Αυτό, όμως, επ’ ουδενί μειώνει την αξία του. Αντιθέτως, όλοι μας οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από την ανιδιοτέλεια και την φιλοπατρία του.

Συμπολίτες μου,

στον τρίτο αιώνα της ελεύθερης εθνικής ζωής, στον οποίο σήμερα εισερχόμαστε, ας αναλογιστούμε ποια Ελλάδα θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας. Τώρα που διανύουμε τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου, που τον τελευταίο χρόνο ανέτρεψε δεδομένα και στερεότυπα, ας σκεφθούμε την Ελλάδα της ευημερίας, της ισοπολιτείας, της ευτυχίας εν τέλει, που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, ώστε, το 2121, να εορτασθεί με την πρέπουσα λαμπρότητα η επέτειος των 300 ετών σε μια Ελλάδα ευημερούσα, με Έλληνες γεμάτους αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Συμπολίτες μου,

η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί μόνο ημέρα τιμής και μνήμης για τον απελευθερωτικό Αγώνα του Έθνους μας.

Συνιστά, ταυτόχρονα, και μία από τις σπουδαιότερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης μας. Το μήνυμα της επερχόμενης θαυματουργής Ενσάρκωσης του Σωτήρα και Λυτρωτή μας, ας μας δώσει την απαραίτητη αισιοδοξία για το τέλος των δεινών που επισώρευσε η πανδημία τον τελευταίο χρόνο σε όλους μας. Άλλωστε, η πιο σκοτεινή ώρα είναι αυτή λίγο πριν την ανατολή του ήλιου.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλους, αλλά και στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή, και ευόδωση των σκοπών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Στεφ. Γατσούλης: Στόχος ο «πολιτισμός της καθημερινότητας» στις γειτονιές της Νέα Φιλαδέφεια

otavoice

Γιασημάκης: “Η εμπιστοσύνη σας με γεμίζει δύναμη και μου δείχνει το δρόμο”

otavoice

Δ. Μακρακώμης: Οι ετεροδημότες των Αθηνών, με τον Κώστα Καραγιάννη

otavoice

Θ. Λιβάνιος για νομοσχέδιο ΟΤΑ: Αλλαγή οργανωτικής δομής, αξιολόγηση ποιότητας και επιβράβευση

otavoice

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων της Θεσσαλονίκης

otavoice

Στις γειτονιές της Αθήνας ο Βασίλης Κορομάντζος συνομιλεί με τους πολίτες

otavoice