OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Κτενάς: «Προς εκτέλεση η αποκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας»

Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες ώστε να γίνει και πάλι λειτουργικό το σεισμόπληκτο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, καθώς υπογράφηκε η σχετική Σύμβαση Κατασκευής του Έργου, προϋπολογισμού δημοπράτησης 170.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».

«Με την υπογραφή της Σύμβασης μπήκαμε στην τελική ευθεία ώστε το κτίριο του 5ου Νηπιαγωγείου, που παραμένει κλειστό από το σεισμό του 2015, σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανοίξει ξανά τις πόρτες του, βελτιωμένο και ασφαλές, και να δεχθεί τους μικρούς μαθητές» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης στη Λευκάδα, επιταχύνοντας την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολείων, αλλά και με καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις στα υφιστάμενα σχολικά κτίρια με πόρους της Π.Ε. Λευκάδας.»

Το έργο «Επισκευές λόγω Σεισμού στο 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας», με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006, και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με Ανάδοχο την ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ E.E. «ΚΥΑΝΘΟΣ Ε.Τ.Ε.».

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, ώστε το κτίριο, που στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί, να καταστεί ξανά κατάλληλο προς χρήση. Επιπλέον, στο πλαίσιο των εκτεταμένων εργασιών/επισκευών, και επειδή το κτίριο κατασκευάστηκε πριν πολλά χρόνια, θα γίνουν και οικοδομικές εργασίες που αφορούν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της κατασκευής (δάπεδα, στέγες, χρωματισμοί, κουφώματα, κιγκλιδώματα, περιβάλλοντας χώρος, κλπ.), καθώς και εργασίες συντήρησης των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Κομοτηνή: Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα στον Περιφερειάρχη Χρ. Τοψίδη

otavoice

Ο Υφυπουργός Χρ. Τριαντόπουλος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

otavoice

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

otavoice

Πρότυπο το παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης

otavoice

Καλαμαριά: Αναστολή των οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

otavoice

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice