OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κραυγή αγωνίας Αντωνακόπουλου για το Νοσοκομείο Πύργου: «Θα πεθάνουν άδικα άνθρωποι»!

Τον κώδωνα του υπαρκτού πλέον κινδύνου κρούει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μετά και τις παραιτήσεις δύο ακόμη Παθολόγων που υπηρετούσαν στην Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο του Πύργου. Με την πολύ ανησυχητική αυτή εξέλιξη, όλη η Ηλεία πλέον μένει με έναν Παθολόγο (!), γεγονός που βάζει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των πολιτών όλου του Nομού, ειδικά σε συνδυασμό με την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. 

«Δυστυχώς το σενάριο είναι εφιαλτικό. Αυτή την ώρα κινδυνεύουν στην πραγματικότητα ζωές και πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον μας στο Υπουργείο. Πρέπει άμεσα ο Υπουργός να κινητοποιηθεί. Υπάρχουν ευθύνες, όχι μόνο διοικητικές αλλά και ποινικές. Θα πεθάνουν άδικα άνθρωποι, γιατί θα καθυστερήσουν πάρα πολύ στα Επείγοντα, γιατί δεν υπάρχουν Παθολόγοι να τους εξετάσουν… Και ουδείς βλέπω να κινητοποιείται στο βαθμό που οι συνθήκες το απαιτούν. Αντιθέτως διακρίνω γραφειοκρατικά αντανακλαστικά…» διαμαρτύρεται και τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος. 

«Μα δεν βλέπει κανείς από τους αρμόδιους τι γίνεται; Κλείνει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, θα κλείσει και ο Πύργος! Τι θα γίνει με τον κόσμο που το 50% των περιστατικών είναι παθολογικής φύσεως; Και πόσο μάλιστα στην περίοδο covid-19 που δυσκολεύει και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το έργο του ιατρικού προσωπικού! Αυτό που γίνεται είναι έγκλημα! Διαγράφουν την Ηλεία ολοκληρωτικά από το χάρτη! Καλώ και την πολιτική εκπροσώπηση του Νομού να μιλήσει στο βαθμό που απαιτείται».

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Πύργου, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις θα προβεί σε νέο διάβημα επισείοντας όλους τους υπαρκτούς και μελλοντικούς κινδύνους στο Υπουργείο και στις Δικαστικές Αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice