Κόκκινος: Γιατί καθυστερεί η αξιολόγηση του προγράμματος «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου;

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Η οικονομική «ασφυξία » που βιώνουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας καθημερινά αυξάνει! Σε δυσχερέστερη θέση βρίσκονται οι επιχειρήσεις της εστίασης και  του λιανικού εμπορίου.

Η αγωνία και τα προβλήματα μεγαλώνουν με δεδομένη τη μετάθεση έναρξης της τουριστικής περιόδου και των αμφιβόλων  οικονομικών αποτελεσμάτων της  για τα νησιά μας.

Από τις αρχές  Δεκεμβρίου 2020 , στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  2014-2020 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid/19 » -γνωστό ως «ΝΗΣΙδα»- προϋπολογισμού 35εκατομμυριων ευρώ, 10.194  επιχειρήσεις αιτήθηκαν  οικονομική ενίσχυση.

Θυμίζω ότι είχαμε ζητήσει από την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να διατεθεί μεγαλύτερο ποσό ( όπως μάλιστα είχε δηλώσει αρχικά ο Περιφερειάρχης κ.Χατζημαρκος που μιλούσε για 49εκ €….) όμως αυτό δεν έγινε….!

Με  δεδομένη ήδη την  μεγάλη αναμονή 3,5 μηνών για τα έλεγχο των αιτημάτων και έκδοση αποτελεσμάτων και τον εύλογο χρόνο που θα απαιτηθεί στη συνέχεια για αιτήσεις πληρωμών και εκταμίευση  και επειδή τα προβλήματα πιέζουν  καλούμε :

-:Την ΕΦΕΠΑΕ και την ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να επισπεύσουν τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος » ΝΗΣΙδΑ».

– Να ληφθεί υπ όψη στην κατανομή των πόρων η ανάγκη ενίσχυσης ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων  χωρίς αποκλεισμούς .

-Να προετοιμαστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κυβέρνηση νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης του επιχειρηματικού κόσμου στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες  με την ταυτόχρονη διασφάλιση και των θέσεων  απασχόλησης.

Η οικονομία μας αναζητά «οξυγόνο » και οι νησιώτες  μας πολιτικές που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τον κόσμο της εργασίας και του καθημερινού μόχθου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού -«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «. – Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής  Ενότητας Ρόδου-
Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν .Π.Ε.
Σχολιάστε