Κόκκινος: «Άμεσες ενέργειες για να σώσουμε την τουριστική περίοδο και να θωρακιστούν υγειονομικά τα νησιά μας!»

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Με αφορμή την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης των κατοίκων του Νοτίου Αιγαίου με τα κρούσματα covid/19 να σημειώνουν «ρεκόρ » στην περιοχή μας επισημαίνουμε τα εξής:

-Η χαλάρωση των μέτρων , «τα κορονοπαρτυ» και ο μέχρι τώρα σχεδιασμός (για τον οποίον καυχιόνταν κάποιοι τοπικοί «άρχοντες» και τώρα» λουφαζουν» …..δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία.

-Οι υπηρετούντες στον τομέα της Δημόσιας Υγείας έχουν υποστεί -λογική- κόπωση αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν με αυταπάρνηση και το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται άμεση ενίσχυση στα νησια μας.

-Οι συμπολίτες μας ανησυχούν για τα οικονομικά , κοινωνικά και υγειονομικά ζητήματα που βιώνουν , αγωνιούv για το μέλλον και εξοργίζονται με τους προκλητικούς «εκτός σειράς «εμβολιασμούς που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας!

Προτείνουμε τα εξής μέτρα και ζητάμε την άμεση εφαρμογή τους:

-Να υπάρχει διαρκής έλεγχος με ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ rapid tests στις πύλες εισόδου (λιμάνια, αεροδρόμια ) των νησιών μας !Να μην ξαναζήσουμε την παρωδία και ταλαιπωρία των rapid tests της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα λανθασμένα αποτελέσματα όπως σε Πάτμο, Λειψούς ,Κάρπαθο κτλ!

-Να επισπευσθούν οι διαδικασίες εμβολισμού στα νησιά μας και ιδιαίτερα στους νησιώτες μας που απασχολούνται στην τουριστική μας βιομηχανία!

-Να υπάρχει τουριστική προβολή των νησιών μας σε χώρες που θωρακίζονται εμβολιαστικά κατά του covid/19 και δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να ταξιδέψουν.

– Να πραγματοποιηθεί «lockdown» σε σχολικές μονάδες -όχι μόνο σε σχολικά τμήματα -που παρουσιάστηκαν κρούσματα covid/19 να πραγματοποιούνται με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα και να γίνουν άμεσες απολυμάνσεις !

Μόνο έτσι θα «θωρακιστούν» υγειονομικά τα νησιά μας , οι επισκέπτες μας θα νιώσουν ότι μεταβαίνουν σε ασφαλές περιβάλλον και θα «σώσουμε» την τουριστική περίοδο!»
Σχολιάστε