Κανείς μόνος του στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία! Στο ΕΚΡ ο Χαρ. Κόκκινος

Στα πλαίσια των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς των νησιών και την βούληση να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τον τόπο ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ » συναντήθηκε στο ΕΚΡ με τον Πρόεδρο του κ.Παναγιώτη Εγγλεζο και τον επί σειράς ετών στέλεχος του και Πρόεδρο των Οικοδομών Ρόδου κ.Νίκο Τριπολίτη .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας και κατανόησης αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα επιτυχημένες δράσεις του ΕΚΡ και συμφωνήθηκε η ανάδειξη των προβλημάτων και η συμπόρευση σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα παρακάτω ζητήματα :

– Να λάβουν το επίδομα- ενίσχυση των 534 € ολοι οι εργαζόμενοι της περιοχής που είχαν εξαιρεθεί όπως: οι εργαζόμενοι ως οδηγοί ΤΑΧΙ, οι εργαζόμενοι στα ΚΑΕ Ρόδου και στο αεροδρόμιο Ρόδου .

– Παράταση των επιδομάτων  μέχρι το Μάιο του 2021 για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και με την προοπτική ότι τότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδο και θα έχουν πρόσβαση και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας .

– Με δεδομένο ότι το 2020 ήταν » κουτσουρεμένη » η τουριστική περίοδος και εργάστηκαν λιγότερο από το απαιτούμενο διάστημα για να τεκμηριώσουν το επίδομα ανεργίας αρκετοί πολίτες, να υπάρχει» ελαστικότητα » στην προσμέτρηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του.

– Να μειωθεί η γραφειοκρατία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ενίσχυση των απόρων από τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων.

– Να διερευνηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης χιλίων (1000)περίπου απόρων ατόμων της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με την πρακτική που έχει αναγγείλει και αναμένεται η υλοποίηση του από τον Δήμο Ροδίων.

Για τους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα:

– Να αξιοποιείται το ντόπιο εργατικό δυναμικό στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι.

– Να μεριμνήσει το κράτος για οικονομική ενίσχυση τους διότι αφενός αρκετοί είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι και αφετέρου έχουν λάβει μόνο 800€ σε όλο το διάστημα της πανδημίας του covid-19!

-Να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ Τοπική Δ/νση Ειδικών Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας διότι το περιοχή μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλητής στα εργατικά ατυχήματα και θανάτους…

 
Σχολιάστε