OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να υποδεχθεί το “METEORON” του Κωστή Γεωργίου

Το έργο “ΜΕΤΕΟRON”, που φέρει τη σφραγίδα του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Θεσσαλονίκη.

Σήμερα (24/3) το πρωί ο Κωστής Γεωργίου βρέθηκε στην πόλη και επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα τον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το γλυπτό έργο τέχνης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης στον χώρο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη όπως και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμη Φωτόπουλου, επισημάνθηκε το ακριβές σημείο όπου θα τοποθετηθεί το γλυπτό, το οποίο σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για τη Θεσσαλονίκη.

Οι απαραίτητες εργασίες για τη δημιουργία της βάσης επάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το “METEORON” πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.
Το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου θα κοσμήσει το κέντρο της πόλης έπειτα από σχετική δωρεά προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης από το “Κτήμα Γεροβασιλείου Α.Ε.”. Η γλυπτική σύνθεση θα αποτελείται από δώδεκα μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice

Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε την παγκόσμια ημέρα Ρομά

otavoice