OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Γιουτίκας: “Ο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης δουλεύει ρολόι”

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Κ. Γιουτίκας όπου και ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μ. Γεράνη.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Λαγκαδά Ι. Ταχματζίδη και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης περιβάλλοντος και ανάπτυξης Γ. Τσαγκαρλή ο κ. Γιουτίκας περιόδευσε σε όλους τους χώρους του ΧΥΤΑ διαπιστώνοντας την άρτια και αποτελεσματική όπως είπε λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων.

Όπως τόνισε αμέσως μετά ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος, τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από τους περιβαλλοντικούς όρους διατάξεις τόσο στη λειτουργία του χώρου ταφής, όσο και της μονάδας διαχείρισης των στραγγισμάτων. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη λειτουργία της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ισχύος 3,5 ΜW η οποία βρίσκεται σε πλήρη δυναμικότητα αξιοποιώντας το παραγόμενο βιοαέριο από τον ΧΥΤΑ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ ΚΜ Μ. Γεράνης ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και την διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας για την εξαιρετική όπως τη χαρακτήρισε συνεργασία τους και την καθοριστική συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ καθώς και στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) ο οποίος εφαρμόζεται από τον ΦοΔΣΑ ΚΜ με γνώμονα την αξιοποίηση στην πράξη όλων των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice