Επίτιμος δημότης Σερρών θα ανακηρυχθεί ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς

Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλειος Καρτιτζόγλου και τον ενημέρωσαν για την πρόταση της δημοτικής αρχής να τον ανακηρύξουν επίτιμο δημότη, ενώ τον προσκάλεσαν να παραστεί στην τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Η τελετή αδελφοποίησης θα γίνει στις 27 Ιουνίου, δυο μέρες πριν την επέτειο απελευθέρωσης των Σερρών, κι έχει τη σημασία της γιατί στην περιοχή της Κασσάνδρας έδρασε ο Σερραίος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία.

Η Κασσάνδρα είναι και ο τόπος καταγωγής του Μαργαρίτη Σχοινά και η δημοτική αρχή Σερρών θέλει να συνδυάσει την τελετή αδελφοποίησης με την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη.

«Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι απόλυτος σύμμαχος του Δήμου Σερρών. Εχει συνεισφέρει στους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής και στην προσπάθεια να ανοίξουμε ένα μόνιμο Γραφείο του Δήμου Σερρών στις Βρυξέλλες. Η ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε έναν άνθρωπο που δίνει πολλά», τόνισε ο δήμαρχος.

«Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά και τιμή την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή αδελφοποίησης και την πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να με ανακηρύξουν επίτιμο δημότη», είπε ο κ. Σχοινάς.

Για τον Εμμανουήλ Παπά τόνισε ότι «γεφυρώνει» τις Σέρρες με τη «μικρή πατρίδα» του, την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ παρατήρησε πως είναι σημαντικό ότι θα του γίνει αυτή η τιμή στις Σέρρες, την πατρίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οι ιδέες του οποίου τον έβαλαν στην πολιτική.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ
Σχολιάστε