Εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ), παρουσιάζει τις επετειακές παραγωγές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, τιμώντας τους ήρωες του 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει:

«Η δύσκολη συγκυρία της πανδημίαςμπορεί να απαγορεύει τις μαζικές εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, πλην όμως δεν μειώνει τη βούλησή μας να επικοινωνήσουμε με τους συμπολίτες μας με κάθε άλλο ασφαλή τρόπο και από κοινού να ζήσουμε την εμπειρία της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο αυτό και μεταξύ άλλων εκδηλώσεων παρουσιάζουμε μία πλούσια συλλογή μουσικών σύγχρονων παραγωγών μέσω διαδικτύου,με πρωτοβουλία της ΚΕΔΑ και του Προέδρου της Νίκου Πέππα και υπό τη μουσική δνση της Φωτεινής Κοσκόρου.

Σε αυτές τις παραγωγές συμμετέχουν, όλες οι ηλικίες Μαρουσιωτών, μικροί μαθητές έως και μεγαλύτεροι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, πολλαπλασιάζοντας με τα τραγούδια και μελωδίες τους,το ισχυρό μήνυμα της Επανάστασης του ‘21 για Ελευθερία, Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία. Ο Δήμος μας, κατά τη διάρκεια του έτους θα συνεχίσει με ανάλογες δράσεις, μέσω της Δνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού, μέσω της ΚΕΔΑ, του Γραφείου Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, του Γραφείου Ισότηταςτων Φύλων και σε συνεργασία με τους συλλόγους της πόλης μας, προκειμένου να τιμήσει τους ήρωες, αγωνιστές του Αμαρουσίου και όλης της πατρίδαςμας».

 

Αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

α)Ο Εθνικός Ύμνος και οι Ελληνικοί χοροί «Νίκου Σκαλκώτα» με την Κλασσική Ορχήστρα ΕγχόρδωνΝέων του Δημοτικού Ωδείου.

Εθνικός Ύμνος:https://youtu.be/LxwCkeob2pM

Ηπειρώτικος:https://youtu.be/FSVPPSOv3kE

Κρητικός:https://youtu.be/2yi0kZ27-Po

Τσάμικος:https://youtu.be/lzRcS5QF5sE

Αρκαδικός:https://youtu.be/iCCgUmbD5JU

Κλέφτικος:https://youtu.be/dTsK69iFyS0

Συμμετέχουν οι Νέοι: Α.βιολιά: Ηλίας Γυφτονικολός, Ζωή Προκοπίου, Γιώργος Παπαγεωργίου / β.βιολιά: Κωνσταντίνα Μπάλλα, Μιχάλης Γεννάδης /βιόλες: Ισαβέλλα Χατζηιωάννου, Ελένη Φουρλάνου / βιολοντσέλο: Μυρτώ Ξηρουχάκη / Κοντραμπάσο: Ορφέας Κωνσταντόπουλος.

 

β)Παιδική χορωδία Δημοτικού Ωδείου : «Θούριος» Ρήγα Φεραίου: https://youtu.be/jT8WmG8N-T0

Συμμετέχουν οι μαθητές:Ευαγγελία Αναστοπούλου, Παναγιώτης Γκοβόστης, Χρυσηίδα Κατσικέα, Νεφέλη Καραμούτα, Δήμητρα Καραμούτα, Αργυρώ Λεώνη, Δημήτρης Λεώνης, Αναστάσιος Μαζαράκης, Φωτεινή Παλαμίδη, Λαμπρινή Παλαμίδη.

Συνοδεία πιάνου:Αμαλία ΡαυτοπούλουΣυνοδεία βιολιού:ΗλίαςΓυφτονικολόςΣυνοδεία κιθάρας:Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ

 

γ) Ορχήστρα ελληνικής ποικίλης μουσικής :

– Να’ταν το 21 : Σταύρου Κουγιουμτζή:  https://youtu.be/npCtM_1SKiQ

-Τσάμικος Μάνου Χατζιδάκι: https://youtu.be/VtfVKHOiyWI

– Δέκα Παλικάρια Μάνου Λοϊζου: https://youtu.be/tNnBon6N4z4

Συμμετέχουν οι καθηγητές του ωδείου:

Πιάνο: Γιάννης Μυγδάνης / Τύμπανα :Βασίλης Κωστέας / Μπουζούκι: Χρήστος Γκούβας / Κλαρίνο-Φλάουτο:ΜαρίνοςΓαλατσινός / Κιθάρα: Κωνσταντίνος Τσερεγκώφ / Ακορντεόν: Φωτεινή Κοσκόρου

Στο τραγούδι ο Άγγελος Χρονάς.

Ενορχήστρωση-Μουσική επιμέλεια παραγωγών: Φωτεινή Κοσκόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε