Δήμος Θεσσαλονίκης: Με κάλπη θα πραγματοποιηθεί η εκλογή προέδρου

Κανονικά θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη για σήμερα στις 11 το πρωί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την εκλογή νέου προέδρου του οργάνου, όπως διευκρινίζει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, η οποία, μέσω ανακοίνωσης, γνωστοποιεί ότι για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου θα τοποθετηθεί κάλπη, με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού.

Είχαν προηγηθεί αφενός η δημοσιοποίηση της πρόθεσης ανεξαρτητοποίησης της δημοτικού συμβούλου Ιωάννας Σπανού, η οποία υπογράφει τη σχετική πρόσκληση για την αυριανή συνεδρίαση και αφετέρου οι αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που δήλωναν ότι θα απέχουν από την ειδική συνεδρίαση, διαφωνώντας με τη διαδικασία εκλογής μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο (σήμερα) ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης» τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση του δήμου έχει προτείνει τον Πέτρο Λεκάκη.
Σχολιάστε