Δήμος Ωρωπού: “Φιλία σε κάθε Ηλικία” για την αντιμετώπιση της μοναξιάς των ηλικιωμένων

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ωρωπού ξεκινάει μία νέα συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς που βιώνουν τα άτομα Τρίτης Ηλικίας.

Η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη του “ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος” για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ηλικιωμένων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς μέσω της δημιουργίας δεσμών φιλίας, διασυνδέοντας εθελοντές με άτομα άνω των 65 ετών που βιώνουν μοναξιά ή και κοινωνική απομόνωση. Εξαιτίας της πανδημίας, οι εθελοντές παρέχουν υποστήριξη στους ηλικιωμένους μέσα από τακτική τηλεφωνική επικοινωνία.

Εάν γνωρίζετε κάποιο άτομο Τρίτης Ηλικίας που θα μπορούσε να επωφεληθεί από το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία ή θα θέλατε εσείς οι ίδιοι να συμμετέχετε σε αυτό το πρόγραμμα ως ωφελούμενος ή εθελοντής, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού στο τηλέφωνο 2295032190 ή με το Ινστιτούτο Prolepsis στο τηλέφωνο 2106255700 ή να στείλετε email στο [email protected]iliasekatheilikia.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε