Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη: Φόρος τιμής στους Πεσόντες της Μάχης της Κοκκινιάς

Ο Δήμος Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, τίμησε κι εφέτος τη μνήμη των Αγωνιστών της Μάχης της Κοκκινιάς (4 – 8 Μαρτίου 1944) που έπεσαν υπέρ πατρίδας πολεμώντας τους Ναζί και τους συνεργάτες τους και αναπτερώνοντας το φρόνημα του λαού της Κοκκινιάς που στέναζε υπό την κατοχή του γερμανικού στρατού.

Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής και ανάκλησης μνήμης, φέτος, λόγω των ιδιαίτερων επιδημιολογικών συνθηκών, είχαν συμβολικό χαρακτήρα και έγιναν δίχως τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και με λίγα λόγια αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Αγωνιστών της Μάχης, λέγοντας ότι η θυσία τους παραμένει ανεξίτηλα αποτυπωμένη στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας.

Στην λιτή και σύντομη εκδήλωση επίσης, παρέστησαν ο εκπρόσωπος της Παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία για τη Νίκαια και τον Ρέντη», Ελευθέριος Χαραμής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγιώτης Κατηφές και η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κοκκινιά», Κατερίνα Θωίδου
Σχολιάστε