Δήμος Μετεώρων: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Τα πρόσωπα της Επανάστασης του 1821»

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με τους συγγραφείς του παιδικού βιβλίου «Τα πρόσωπα της επανάστασης του 1821», κα Μαρκάκη Βασιλική και κ. Ζαμπακίδη Ζήνωνα.

Η συνάντηση αυτή προγραμματίστηκε από τη Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας και συγκεκριμένα την ΣΤ’ τάξη. Οι μαθητές είχαν δανειστεί το βιβλίο με αποτέλεσμα να έρθουν στην συνάντηση «διαβασμένοι!».

Οι συγγραφείς πραγματοποίησαν μια σύντομη παρουσίαση αναφερόμενοι στην πολιορκία του Μεσολογγίου, εστίασαν σε συγκεκριμένες προσωπικότητες ηρώων, όπως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, λόγω της καταγωγής του από το Mαυρομμάτι Καρδίτσας, αλλά και ο Ανδρέας Μιαούλης και ο Λόρδος Βύρωνας. Επίσης, ένας εκ’ των μαθητών έκανε μια σύντομη μνεία στον πρώτο κυβερνήτη του νέου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια.

Ενδιαφέρον είχε ότι συζητήθηκαν και προσωπικότητες που συνέβαλαν στην Ελληνική Επανάσταση και δεν είναι τόσο δημοφιλείς όπως η πρώτη κατάσκοπος στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας Μαριγώ Ζαραφοπούλου. Τα παιδιά δεσμεύτηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν εργασία και έρευνα για τους «αφανείς ήρωες» του 1821.

Στο τέλος της συνάντησης, οι μαθητές υπέβαλλαν ερωτήσεις στους συγγραφείς σχετικά με τον χρόνο που αφιέρωσαν στη σύνθεση του περιεχομένου του βιβλίου καθώς και τον τρόπο που εντόπισαν και συνέλεξαν τις πληροφορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ 

 
Σχολιάστε