Δήμος Κορυδαλλού: 1821-2021: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ο Δήμος Κορυδαλλού δημιούργησε μια νέα ιστοσελίδα στην διεύθυνση 2021.korydallos.gr όπου σας περιμένουμε όλους να την επισκεφθείτε και να προσθέσετε την δική σας ξεχωριστή ματιά στην Ιστορία.

Η ιστοσελίδα εκτείνεται σε τέσσερις κατηγορίες: Ιστορικές Πληροφορίες, Μαθητικές Δημιουργίες, Αναμνήσεις & Δράσεις

Η πρώτη κατηγορία, οι Ιστορικές Πληροφορίες, περιλαμβάνει άρθρα ιστορικού χαρακτήρα τα οποία θεμελιώνονται σε επιστημονικές Πηγές. Μπορείτε ελεύθερα να συγγράψετε κι εσείς το δικό σας άρθρο, είτε είστε ενήλικας, είτε παιδί ή ακόμη και μια ομάδα μαθητών, μια τάξη ή ένας φορέας της πόλης. Μοναδική προϋπόθεση η εγκυκλοπαιδικότητα, δηλαδή η αναφορά της προέλευσης των πληροφοριών.

Η δεύτερη κατηγορία, οι Μαθητικές Δημιουργίες, προσκαλεί μαθητές και μαθήτριες όλων των βαθμίδων των Σχολείων του Δήμου να φτιάξουν την δική τους ζωγραφιά, να γράψουν το δικό τους ποίημα ή την δική τους μικρή ιστορία με έμπνευση από την Ελληνική Επανάσταση με Θέμα: «Ήρωες του 1821». Η πρόσκληση προς τους μαθητές έχει διάρκεια μέχρι 30/04/2021. Τα έργα θα πρέπει να στέλνονται ηλεκτρονικά με email στο [email protected] και στη συνέχεια θα αναρτώνται στο site σε ειδική καταχώρηση. Η αποστολή της ζωγραφιάς θα πρέπει να γίνεται σε μορφή .jpg ή .png και στο σώμα του email να αναφέρεται το όνομα του μαθητή, το Σχολείο και η τάξη, ενώ η αποστολή των κειμένων θα πρέπει να γίνεται σε μορφή .doc  ή .docx.

Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημιουργηθεί ένα λεύκωμα με τα έργα όλων των μαθητών, μια ειδική έκδοση την οποία θα εντάξει στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο πλαίσιο του «ΕΛΛΑΔΑ 2021». Τα πρωτότυπα έργα θα τα παραληφθούν από τα Σχολεία όταν ανοίξουν και θα παρουσιαστούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε ειδική έκθεση.

Η τρίτη κατηγορία, οι Αναμνήσεις, περιλαμβάνει όλα όσα μας συγκινούν και σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση, παλιές φωτογραφίες, εικόνες κειμηλίων, σχολικά ενθύμια, μαθητικές παρελάσεις, κάθε τι που συνδέει εμάς και την οικογένειά μας με τους αγώνες αυτής της χώρας για να γίνει και να παραμείνει Ελεύθερη. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να στέλνονται ηλεκτρονικά με email στο [email protected] και στη συνέχεια θα αναρτώνται στο site σε ειδική καταχώρηση. Η αποστολή τους θα πρέπει να γίνεται σε μορφή .jpg ή .png και στο σώμα του email να αναφέρεται το όνομα του κατόχου της φωτογραφίας, η ημερομηνία λήψης της και η περιγραφή της.

Στην Τέταρτη κατηγορία, Δράσεις, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις εκδηλώσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο και έχουν σχέση με την Επανάσταση του 1821.
Σχολιάστε