Δήμος Κορινθίων: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου

Με ξεχωριστό τρόπο τιμά ο Δήμος Κορινθίων την φετινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Τα ειδικά περιοριστικά μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού επιβάλλουν οι εκδηλώσεις να γίνουν χωρίς την παρουσία κοινού ενώ δεν επιτρέπουν τις καθιερωμένες παρελάσεις (Κ.Υ.Α. ΔΙα/Γ.Π.οικ. 17698/2021 ΦΕΚ 1076/Β/19-3-2021).

Η ιστορική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 θα εορταστεί πανηγυρικά όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών από το πρωί της 23ης Μαρτίου έως το βράδυ της 25ης Μαρτίου 2021.

Την 25η Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 θα γίνει έπαρση σημαίας στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. Στις 10:30 π.μ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τελεστεί δοξολογία. Θα παραστούν ο Δήμαρχος Κορινθίων και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας. Με το πέρας της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας

Κατόπιν στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων στον αύλειο χώρο του Αποστόλου Παύλου θα ψαλλεί επιμνημόσυνος δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από περιορισμένο αριθμό ατόμων, βάσει πρωτοκόλλου.

Ο χώρος της τελετής θα είναι οριοθετημένος και οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν την θέση που πρέπει σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη. Σε όλη τη διάρκεια της τελετής θα τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζουν τα πρωτόκολλα της πανδημίας.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός Υπάλληλος Σελιώτης Σπυρίδων.
Σχολιάστε