Δήμος Διονύσου: “Οι υψηλοί τόνοι δεν αρμόζουν στις δύσκολες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε”

Ο Δήμος Διονύσου κάλεσε τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να “επιδείξουν τελικά την υπευθυνότητα που απαιτούν οι δύσκολες στιγμές που ζούμε” και να προσέλθουν στη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αποφασιστεί να συγκληθεί αύριο (4/3), με αποκλειστικό θέμα την πρόσφατη Θεομηνία «Μήδεια» και την αποτίμηση των ιδιαίτερα σοβαρών επιπτώσεων που είχε για τον Δήμο.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση των 4 Παρατάξεων («Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Μαζί για τον Διόνυσο») συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου κ.Μ.Στυλιανού όπου ζητούσαν την αναβολή του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την πραγματοποίηση μίας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συζήτησης καλώντας τις 4 Παρατάξεις να χαμηλώσουν τους τόνους και να προσέλθουν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο ενώ προανήγγειλε την ανακοίνωση μέτρων και παρεμβάσεων που έχει δρομολογήσει για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Δήμος Διονύσου στην ανακοίνωσή του:

«Η Δημοτική Αρχή αποδεχόμενη εύλογο αίτημα του συνόλου των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, μερίμνησε προκειμένου να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστικό θέμα την πρόσφατη Θεομηνία «Μήδεια» και την αποτίμηση των ιδιαίτερα σοβαρών επιπτώσεων που είχε για το Δήμο μας.

Με σημερινή τους ανακοίνωση 4 Παρατάξεις («Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες», «Εύπολις», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Μαζί για τον Διόνυσο») συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου κ.Μ.Στυλιανού, ζητούν με διάφορες προφάσεις την αναβολή του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς οφείλουμε να τους ενημερώσουμε για τα εξής:

– Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούσε εκ των πραγμάτων να γίνει νωρίτερα, λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι οποίες αναγκάζουν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση να έχουν ως κορυφαία προτεραιότητα την επούλωση των πληγών της κακοκαιρίας.

– Η ζωντανή μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου (Livestreaming) δεν μπορεί να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι η πλατφόρμα ePresence δεν διαθέτει ακόμη την απαιτούμενη τεχνική δυνατότητα. Ωστόσο, η Διοίκηση διερευνά τη βέλτιστη δυνατή τεχνική λύση για να μπορέσει σύντομα να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και να είναι δυνατή όχι μόνο η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και άλλων δημόσιων συζητήσεων και εκδηλώσεων.

– Αναφορικά με τους συλλογικούς και θεσμικούς φορείς, είναι γνωστό ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν εγγράφως τις όποιες προτάσεις τους οι οποίες ασφαλώς και θα ληφθούν υπόψη κατά τη συζήτηση.

– Τέλος αναφορικά με τα σχέδια πολιτικής προστασίας, θα υπάρξει ειδική συζήτηση σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίησή τους, όχι μόνο σύμφωνα με το σχέδιο «Βορέας» αλλά και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε από την πρόσφατη Θεομηνία.

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, καλούμε τις 4 Παρατάξεις να χαμηλώσουν τους τόνους και να προσέλθουν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση μίας ουσιαστικής και εποικοδομητικής συζήτησης.

Η Διοίκηση δεσμεύεται από την πλευρά της να προβεί σε πλήρη απολογισμό της αναφορικά με τη «Μήδεια», ανακοινώνοντας τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει για την επόμενη μέρα, αλλά και να εξετάσει, παράλληλα, κάθε καλόπιστη και υλοποιήσιμη πρόταση κατατεθεί.

Πιστεύουμε ότι οι κραυγές και οι υψηλοί τόνοι δεν μας αρμόζουν και κυρίως δεν αρμόζουν στις δύσκολες περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε («Μήδεια» αλλά και πανδημία Covid-19).

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Παρατάξεις θα επιδείξουν τελικά την υπευθυνότητα που απαιτούν οι δύσκολες στιγμές που ζούμε και ότι τελικά θα προσέλθουν στη συνεδρίαση.

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί!».
Σχολιάστε