Δήμος Δ. Αχαΐας: Να φτάσει ο προαστιακός στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας

Επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου κατά λίγες εκατοντάδες μέτρα προκειμένου να φτάσει στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας και ως εκ τούτου να αποκτήσει τη μέγιστη δυνατή λειτουργικότητα, άσκησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς.

Με επιστολή του προς τους προέδρους του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η απόσταση της Κάτω Αχαΐας από τον υφιστάμενο σιδηροδρομικό σταθμό προκαλεί δυσκολίες στην πλήρη αξιοποίηση του προαστιακού και συνεπώς ζητάει τη δημιουργία σταθμού σε επαφή με την πόλη και επί της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής.

Η πλήρης επιστολή του Σπύρου Μυλωνά προς τον Φίλιππο Τσαλίδη πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και προς τον Σπυρίδωνα-Κλέαρχο Πατέρα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την επικείμενη λειτουργία της γραμμής του προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέσει την Κάτω Αχαΐα με την Πάτρα. Οφείλω ωστόσο να θέσω υπ’ όψιν σας την εξής διάσταση του ζητήματος:

Ο σιδηροδρομικός σταθμός της Κάτω Αχαΐας βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το κέντρο της πόλης. Επί πλέον πρόκειται για ανηφορικό δρόμο, γεγονός που θα περιορίσει σημαντικά τις δυνατότητες χρήσης του προαστιακού σιδηροδρόμου και άρα την επιτυχία του εγχειρήματος και την πλήρη αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών.

Η ιδανική προτεινόμενη λύση είναι η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής κατά 700 περίπου μέτρα επί της υπάρχουσας γραμμής. Η επέκταση αυτή θα φέρει τον προαστιακό στην καρδιά της Κάτω Αχαΐας προς όφελος τόσο των δημοτών όσο και του προαστιακού, καθιστώντας τον πλήρως λειτουργικό.

Συνεπώς σας ζητώ να εξετάσετε αυτήν την πρόταση εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά μου ότι η υλοποίησή της συνιστά τη βέλτιστη αξιοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ
Σχολιάστε