Δήμαρχος Τρίπολης: «Έχουμε προχωρήσει στην αντικατάσταση όλων των παλαιών δικτύων ύδρευσης»

Αυτοψία στις υπό εξέλιξη εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης του Συνδέσμου Μεθυδρίου, στο χωριό Σημιάδες, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεθυδρίου κ. Αλεξάκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας Σημιάδων κ.Παναγιώτης Νικολόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πρόκειται για έργο που υλοποιεί η ΔΕΥΑ Τρίπολης και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.357.723,58 € και αφορά τις τοπικές κοινότητες Αρτεμισίου, Κάψια, Λουκά, Σημιάδων (Δ.Ε. Μαντινείας), Νεοχωρίου, Ζευγολατιού (Δ.Ε. Κορυθίου), Αγίου Βασιλείου και Πελάγους (Δ.Ε. Τρίπολης).

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο αφορά κυρίως την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας νερού, αλλά και τον έλεγχο διαρροών για μεγαλύτερη οικονομία νερού, αφού αντιμετωπίζονται απώλειες στο δίκτυο ύδρευσης.
Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι μέχρι το τέλος αυτής της θητείας, να εξασφαλίσουμε ποιοτικό πόσιμο νερό για όλα τα χωριά μας. Ήταν δέσμευσή μας και το κάνουμε ουσιαστικά πράξη.
Ευχαριστώ τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, αλλά και το Σύνδεσμο Μεθυδρίου.
Είναι πολύ σημαντικό ότι οι μελέτες αυτών των έργων γίνονται από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΤ, εξασφαλίζοντας -με αυτόν τον τρόπο- πόρους για περισσότερα και ποιοτικότερα έργα».
Σχολιάστε