OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Πύργου “Η Πολιτική Προστασία πρωτοστατεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη”

Μια μεγάλη προσφορά με έντονο κοινωνικό πρόσημο δέχτηκε ο Δήμος Πύργου και συγκεκριμένα 15 ολοκληρωμένες στολές (ένδυση και υπόδηση) για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών, δωρεά του γνωστού εφοπλιστή και διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιου Μαρτίνου.

Τις στολές παρέλαβε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, επικεφαλής της Υπηρεσίας, ο οποίος με τη σειρά του τις έδωσε στην αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου Αγγελική Διονυσοπούλου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, μίλησε με τα πιο θερμά λόγια για τον κ. Μαρτίνο και το μεγάλο του ενδιαφέρον για την περιοχή και τις ανάγκες του Δήμου, καθώς ακολουθεί και άλλη δωρεά 8.000 μασκών.

“Σήμερα παραλάβαμε μια προσφορά 15 στολών, ενδυμασία και υπόδηση, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και της εθελοντικής ομάδας. Μια προσφορά του μεγάλου μας εφοπλιστή και διοικητή του Αγίου Όρους Αθανασίου Μαρτίνου, Ο κ. Μαρτίνος είναι ένας άνθρωπος που βοηθά πολύ τον Δήμο Πύργου, και επιδεικνύει τεράστια ευαισθησία για την περιοχή και τα προβλήματά μας. Μας έχει δηλώσει ότι είναι στη διάθεσή μας να εξυπηρετεί σε καταστάσεις που έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.

Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την προσφορά, όπως και για τις 8.000 μάσκες που μας δώρισε και θα παραλάβουμε σύντομα. Ευχόμαστε ο Θεός να έχει καλά τον ίδιο και την οικογένειά του και θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε τουλάχιστον με ψυχισμό αυτά τα οποία μας προσφέρει. Ακόμη πιο πολύτιμη για μας είναι η σκέψη του, ότι είμαστε στο χώρο της ευαισθησίας του και πολλές φορές οι πράξεις είναι χαμηλότερες από τις προθέσεις και την αγάπη που χρειάζεται ο τόπος μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Επιπλέον, συνεχάρη τους ανθρώπους της Υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας για το πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελούν.

“Ένα έργο που απαιτεί πολλές γνώσεις, ελοχεύει κινδύνους και απαιτεί πολλές φορές έντονα στοιχεία αυταπάρνησης και γενναιότητας γιατί αντιμετωπίζουν διαρκώς έκτακτες καταστάσεις. Και η περιοχή μας έχει τέτοια προβλήματα όπως πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές…

Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή”.

Ο κ. Αντωνακόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η Πολιτική Προστασία από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία.

“Σ’ αυτή την πανδημία που είναι και αυτή μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ίσως και η πιο επικίνδυνη γιατί το μέγεθος των επιπτώσεων είναι τεράστιο, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου πρωτοστατεί από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που υλοποίησαν σχέδιο συστηματικής απολύμανσης και όπως και τώρα συνεχίζουμε σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Επίσης, με την ευκαιρία θέλω για άλλη μια φορά να εφιστήσω την προσοχή όλων. Παρακολουθούμε το ιικό φορτίο στον βιολογικό και δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά και όλα δείχνουν ότι τα ποσοστά των περιστατικών θα κρατηθούν ψηλά. Πρέπει όλοι να προσέχουμε γιατί η πιο επικίνδυνη συμπεριφορά είναι η άγνοια κινδύνου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια από τις 15 στολές της δωρεάς ανήκει στον ίδιο τον δήμαρχο Πύργου, ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Μια αρμοδιότητα, που όπως ο ίδιος δήλωσε και με την ιδιότητα του γιατρού πάντα τον εξίταρε.

“Ίσως κάποιους να τους …ξενίζει να βλέπουνε τον δήμαρχο με την Πολιτική Προστασία να μαζεύει σκουπίδια στην παραλία ή να είναι στην «πρώτη γραμμή» στη φωτιά. Έχουμε όμως μια άλλη αντίληψη του τι σημαίνει επικεφαλής. Ο επικεφαλής δεν είναι στο γραφείο αλλά είναι μπροστά! Η μάχη δεν δίνεται ούτε στα λόγια, ούτε στα γραφεία, ούτε στα μπαλκόνια”.

Τέλος, η Αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Αγγελική Διονυσοπούλου ευχαρίστησε με τη σειρά της τον κ. Αντωνακόπουλο για το διαρκές ενδιαφέρον που δείχνει από την αρχή της θητείας του για τις ανάγκες της Υπηρεσίας.

“Σαν ομάδα δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα δίπλα στον Δήμαρχο, δίπλα στην Πολιτική Προστασία και σε όλους τους δημότες όποια στιγμή χρειαστεί. Να πούμε ότι τα μπουφάν αποτελούνται από τρία κομμάτια (διάβροχο, εσωτερικό και γιλέκο) που είναι ευδιάκριτα τη νύχτα και φέρουν, σύμφωνα με τους κανονισμούς, στο μπροστινό μέρος το όνομα αυτού που τη φοράει και πίσω τον φορέα από τον οποίο επιχειρεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Συμμετοχικό εργαστήριο για τους κατοίκους της Αγ. Βαρβάρας

otavoice

Η Κομοτηνή συμμετέχει στον μαθητικό διαγωνισμό κατασκευής ξύλινης φωλιάς για πουλιά

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Φυλής με τονΥφυπουργό Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου

otavoice

Ο Δήμος Πύργου αναβιώνει τα Ανθεστήρια

otavoice

Δυναμικό παρών για τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Μετεώρων: Ένα ακόμα έργο οδεύει με γοργούς ρυθμούς προς αποπεράτωση

otavoice