Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό»

Θετικές είναι οι ενδείξεις μετά τα επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα στην καθαριότητα,  από τον ΕΟΔΥ και το συμβαλλόμενο με το Δήμο εργαστήριο.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Μαρτίου, μετά την πραγματοποίηση 125 τεστ από τον ΕΟΔΥ στο αμαξοστάσιο του Δήμου και 10 τεστ στο συμβαλλόμενο εργαστήριο για τους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου, και στα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, βγήκαν όλα αρνητικά πλην ενός, για το οποίο ενεργοποιήθηκε αμέσως το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Το γεγονός αυτό αποπνέει αισιοδοξία αφού την προηγούμενη εβδομάδα τα θετικά κρούσματα είχαν ανέλθει στα 16.

Από την πρώτη στιγμή σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο Δήμαρχος, Ανδρέας Ευθυμίου, με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε στο αίτημά του Δημάρχου και έτσι κλιμάκιό του πραγματοποίησε τα 125 rapid τεστ της Παρασκευής, ενώ την περασμένη Τετάρτη είχαν πραγματοποιηθεί και 88 τεστ από το συμβαλλόμενο εργαστήριο.

Τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στον ιό, στηρίζοντάς τους όπου χρειαστεί, ενώ ταυτόχρονα όσοι είχαν στενή επαφή μαζί τους, βρίσκονται  σε 14ήμερη καραντίνα .

Αξίζει, επίσης,  να σημειωθούν τα εξής :

  • Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου διενεργήθηκαν εκατοντάδες  προληπτικά τεστ (rapid και μοριακά) στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, στο Πράσινο, στους διοικητικούς υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών, στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΑΚΑ και του ΚΔΑΠ μεΑ, στις εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης και  όπου αλλού χρειάσθηκε. Όλα τα τεστ είχαν βγει αρνητικά.
  • Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 570 τεστ στους εργαζόμενους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.
  • Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου δεν φείδεται σε τίποτα προκειμένου να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την υγεία των εργαζομένων που αποτελούν τη κινητήρια δύναμη της λειτουργίας του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 10 Μαρτίου, από 10π.μ. – 3μ.μ., ύστερα από αίτημα του Δήμου, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τεστ από τον ΕΟΔΥ για όλους τους πολίτες, στο Μοσχάτο πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου  (Δημαρχείο) και στον Ταύρο στην πλατεία Ατταλείας. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον αόρατο εχθρό για την προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στο Δήμο μας.

Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους, τον γιατρό εργασίας τον τεχνικό ασφαλείας και την επόπτρια υγείας του Δήμου μας. Επίσης, ευχαριστώ τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία και όλους όσους συμβάλλουν με  συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία στην πόλη και στον Δήμο».
Σχολιάστε