Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες – Το πρόγραμμα της αυριανής (27/3) Γενικής Συνέλευσης

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom.us, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. 

Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης είναι η  «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει», με στόχο  να τονιστεί το γεγονός, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, παρά μόνο αυτός των συνεχών αλλαγών, προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων. 

Ο εκ θεμελίων κλονισμός της Ευρώπης και της Χώρας μας, η δοκιμασία των συστημάτων  Υγείας και Οικονομίας, καθώς και η κοινωνική συνοχή, αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στις σχέσεις και τη ζωή μας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με ισχυρές δυσκολίες. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυσκολίες πολύ συχνά γεννούν ευκαιρίες.

Εστιάζοντας σε δράσεις των Δήμων και των Περιφερειών, για κάθε πρόκληση, όπως η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η μεταλιγνιτική εποχή, η προετοιμασία της ανθεκτικότητας στις φυσικές καταστροφές, το Σύμφωνο των Δημάρχων για το κλίμα και την ενέργεια, τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, διαπιστώνουμε ότι πάντα υπάρχει και μία ευκαιρία για προσαρμογές στον κόσμο που αλλάζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τηλεδιάσκεψη

10:30 Έναρξη εργασιών Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης: 

Χαιρετισμός Προέδρου του Δικτύου 

Διαπίστωση απαρτίας 

Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα Γενικής Συνέλευσης

10:30 – 12:201η Θεματική Ενότητα «Προσαρμογή σ’ έναν κόσμο που αλλάζει» Ομιλίες 

10:30 – 10:40 Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας,  «Περιβαλλοντική πολιτική, προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» 10:40 – 10:50 Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής, Πρόεδρος  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, 

«Η διαχείριση των υδατικών πόρων και το έργο της  

Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής» 

10:50 -11:00 Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής,  

«Δράσεις και έργα στους Δήμους για την προσαρμογή στην  κλιματική αλλαγή» 

11:00-11:10 Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων, «Προκλήσεις και Προτάσεις για την τοπική Αυτοδιοίκηση» 

11:10 – 11:20 Γιώργος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, [Η «πράσινη» Περιφέρεια των Λιμνών} 

11:20 – 11:30 Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, «Λίμνη πηγή ζωής και ανάπτυξης» 

11:30 -11:40 Ανδρέας Στεργίου, Δήμαρχος Αργιθέας, 

«Συγχρονίζοντας τις προοπτικές μας για ετοιμότητα στις  

φυσικές καταστροφές» 

11:40 – 11:50 Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου, «Δράσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα τουτ Πράσινου  Ταμείου για το φυσικό περιβάλλον» 

11:50 -12:20 Συζήτηση

12:20 – 13:00 2η Θεματική Ενότητα «Η νομοθεσία που αλλάζει» 

Ομιλίες

 

12:20 – 12:30 Γιώργος Καπεντζώνης Πρόεδρος Δικτύου, Δήμαρχος Δωρίδος,  «Οι αλλαγές στον νόμο 4412/2016 (4782/2021)» 

«Ο νέος εκλογικός νόμος» 

12:30 – 12:40 Ανδρέας Μηλιώνης, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δικτύου  Πόλεων με Λίμνες, 

«Η θέση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες στην Ευρώπη» 

12:40 -13:00 Συζήτηση

13:00 – 13:303η Θεματική Ενότητα 

13:00 – 13:15 Διοικητικά θέματα Δικτύου Πόλεων με Λίμνες  13:15 – 13:30 Συζήτηση

13:30 Πέρας εργασιών Γενικής Συνέλευσης

 

Διαδικαστικά θέματα για την τελεδιάσκεψη 

Υποβολή ερωτήσεων 

Μετά το τέλος των ομιλιών κάθε Θεματικής Ενότητας, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν ερωτήσεις,  πρέπει να ζητούν τον λόγο με τη λειτουργία Raise Hand (χεράκι).  

Τήρηση Χρόνου 

Παράκληση να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στην τήρηση του χρόνου, ώστε να  μην κουράσουμε και να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα ενός γόνιμου διαλόγου. Οι συντονιστές δημοσιογράφοι, φέρουν το βάρος της ισότιμης διαχείρισης του χρόνου όλων των  συμμετεχόντων και σε αυτή την προσπάθεια Θέλουμε να βοηθήσετε όλοι. 

Επιλογές προβολής 

Μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές προβολής (Speaker View, Gallery View) όπως φαίνεται στην εικόνα. Στην επιλογή  Gallery View μπορείτε να δείτε έως 49 συμμετέχοντες στο  ίδιο παράθυρο. 

Όταν είστε σε Speaker View εμφανίζεται στο κέντρο της  οθόνης ο ομιλητής, ενώ με διπλό κλικ μπορείτε να φέρετε  σε πρώτο πλάνο το παράθυρο της επιλογής σας. 

Για να δείτε την Γενική Συνέλευση στην καλύτερη δυνατή ποιότητα θα μεγεθύνετε την εικόνα του  διαχειριστή, που θα έχει την ζωντανή μετάδοση. 

Όνομα Συμμετοχής στο Zoom 

Πολύ σημαντικό για τη σωστή διαχείριση της συζήτησης είναι η αναγραφή του ονοματεπώνυμου  σας. Μπορείτε να κάνετε μετονομασία – διόρθωση ανά πάσα στιγμή. 

Κάμερα / Μικρόφωνο 

Οι κάμερες των συμμετεχόντων θα είναι ανοιχτές, ενώ τα μικρόφωνα παραμένουν κλειστά μέχρι  να ξεκινήσει η συζήτηση. Το μικρόφωνο πρέπει να παραμένει απενεργοποιημένο για την αποφυγή  θορύβου, ώστε να πετύχουμε καθαρότητα του συνολικού ήχου. 

Εμφάνιση – Συνολική εικόνα 

Ο σωστός φωτισμός και η καλή ποιότητα ήχου και εικόνας, του καθενός ξεχωριστά, είναι  προαπαιτούμενα για καλή συνολική εικόνα. 

LIVE Streaming 

Η συζήτηση θα μεταδίδεται δημόσια και ζωντανά από την σελίδα μας στο facebook και από την  ιστοσελίδα. 

https://www.facebook.com/lakesnetwork/ 

https://4change.lakesnetwork.org/ 

Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες δημιουργήθηκε το έτος 2012 και έχει ως μέλη 42 Δήμους από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες, που έχουν λίμνες στα γεωγραφικά τους όρια. Βασικός σκοπός του Δικτύου είναι η εξυπηρέτηση αναγκών γενικού συμφέροντος, όπως η προστασία του υδατικού στοιχείου των λιμνών, ποταμών και λιμνοθαλασσών, η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία, η προστασία του περιβάλλοντος, η κυκλική οικονομία και η οικοκαινοτομία, μέσω, κυρίως της επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης τους.
Σχολιάστε