“Δίκτυο Αυτοδιοικητικών”: Ακυρώθηκε το σχέδιο Μηταράκη που θα δημιουργούσε μια πόλη 10.000 ισλαμιστών στα σύνορα του Έβρου

Οι αντιδράσεις των Τοπικών Κοινωνιών οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε ακύρωση του σχεδιασμού Μηταράκη για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο του Έβρου.

Το “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών” στήριξε σε όλη την Ελλάδα τον αγώνα των Τοπικών Κοινωνιών και των 29 Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας, συμβάλλοντας στην αποτροπή δημιουργίας μιας ισλαμικής πόλης 10.000 κατοίκων δίπλα στα σύνορα του Έβρου.

Οι 29 Πρόεδροι Κοινοτήτων που ξεκαθάρισαν ότι θα παραιτηθούν αν ο Μηταράκης αγνοήσει τη θέληση των Τοπικών Κοινωνιών,  απέδειξαν  ότι «ο αγώνας, όταν γίνεται αποφασιστικά μπορεί να ανατρέπει αυθαίρετες και εσφαλμένες πολιτικές αποφάσεις». 

Όπως ανακοίνωσε χθες, 1η Μαρτίου 2021, η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «Η απόφαση της Κυβέρνησης είναι  να μην επεκταθεί κα να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία».

Παραμένει όμως το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί «Ενεργούσε μόνος του ο Μηταράκης; Δεν γνώριζε η Κυβέρνηση τι έκανε στον Έβρο»;
Σχολιάστε